- Bewaar
- Bewaar
Sardines met krieltjes op Portugese wijze
Onze drankensuggesties
Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië Bier Saison Dupont Biologique Saison
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
ontdooitijd + 35 min.
Laat de sardines volledig ontdooien en dep droog.
-
Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snipper heel fijn.
-
Hak de dille, de peterselie en de lente-uitjes fijn. Pers de citroen (je hebt 1 el sap nodig). Plet het teentje knoflook met de platte kant van een groot mes.
-
Meng de mosterd met het citroensap, de balsamicoazijn, de groene kruiden, de helft van de lente-uitjes, het geplette knoflook en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af. Meng er meteen de fijngesnipperde venkel, de rest van de lente-uitjes en 3 el kruidendressing onder.
-
Verhit intussen de olijfolie in een (grill)pan en bak de sardines 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Werk de vis af met de rest van de dressing.
Onze drankensuggesties
Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië Bier Saison Dupont Biologique Saison
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
ontdooitijd + 35 min.
Laat de sardines volledig ontdooien en dep droog.
-
Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snipper heel fijn.
-
Hak de dille, de peterselie en de lente-uitjes fijn. Pers de citroen (je hebt 1 el sap nodig). Plet het teentje knoflook met de platte kant van een groot mes.
-
Meng de mosterd met het citroensap, de balsamicoazijn, de groene kruiden, de helft van de lente-uitjes, het geplette knoflook en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af. Meng er meteen de fijngesnipperde venkel, de rest van de lente-uitjes en 3 el kruidendressing onder.
-
Verhit intussen de olijfolie in een (grill)pan en bak de sardines 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Werk de vis af met de rest van de dressing.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië Bier Saison Dupont Biologique Saison