Sardines met krieltjes op Portugese wijze

Sardines met krieltjes op Portugese wijze

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Energie 2427 kj
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 3.5 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 32 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 35 min.

    Laat de sardines volledig ontdooien en dep droog.

  2. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snipper heel fijn.

  3. Hak de dille, de peterselie en de lente-uitjes fijn. Pers de citroen (je hebt 1 el sap nodig). Plet het teentje knoflook met de platte kant van een groot mes.

  4. Meng de mosterd met het citroensap, de balsamicoazijn, de groene kruiden, de helft van de lente-uitjes, het geplette knoflook en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af. Meng er meteen de fijngesnipperde venkel, de rest van de lente-uitjes en 3 el kruidendressing onder.

  6. Verhit intussen de olijfolie in een (grill)pan en bak de sardines 2 à 3 min. aan elke kant.

  7. Werk de vis af met de rest van de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 35 min.

    Laat de sardines volledig ontdooien en dep droog.

  2. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snipper heel fijn.

  3. Hak de dille, de peterselie en de lente-uitjes fijn. Pers de citroen (je hebt 1 el sap nodig). Plet het teentje knoflook met de platte kant van een groot mes.

  4. Meng de mosterd met het citroensap, de balsamicoazijn, de groene kruiden, de helft van de lente-uitjes, het geplette knoflook en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af. Meng er meteen de fijngesnipperde venkel, de rest van de lente-uitjes en 3 el kruidendressing onder.

  6. Verhit intussen de olijfolie in een (grill)pan en bak de sardines 2 à 3 min. aan elke kant.

  7. Werk de vis af met de rest van de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Energie 2427 kj
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 3.5 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 32 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië Bier Saison Dupont Biologique Saison

Bekijk het recept digitaal