- Bewaar

- Bewaar
Sardines met pastis en tomaten-paprikasalsa
Onze drankensuggesties
Wijn La Tible rosé I.G.P. Var Bier St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 40 min.)
Laat de sardines oppervlakkig ontdooien. Pers de citroen. Snij de sardines open en maak de binnenkant schoon. Spoel onder koud water. Dep droog en doe ze in een plastic zak. Voeg de pastis, het citroensap, 2/3 van de olijfolie en peper toe. Sluit het zakje en zet 30 min. in de koelkast.
-
Verwijder intussen de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in blokjes van 1/2 cm. Snipper de rode ui en het knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum. Meng alles onder elkaar.
-
Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken. Hak grof en meng met de uitgelekte kappertjes. Voeg toe aan de tomatensalade. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
-
Haal de sardines uit de marinade en schik ze in een klemrooster. Bak 3 à 4 min. aan elke kant op een hete barbecue.
-
Snij intussen de ciabatta in brede sneden en bak 1 à 2 min. goudbruin op de rand van de barbecue.
-
Serveer de gegrilde sardines met de salsa en de ciabatta.
Onze drankensuggesties
Wijn La Tible rosé I.G.P. Var Bier St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 40 min.)
Laat de sardines oppervlakkig ontdooien. Pers de citroen. Snij de sardines open en maak de binnenkant schoon. Spoel onder koud water. Dep droog en doe ze in een plastic zak. Voeg de pastis, het citroensap, 2/3 van de olijfolie en peper toe. Sluit het zakje en zet 30 min. in de koelkast.
-
Verwijder intussen de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in blokjes van 1/2 cm. Snipper de rode ui en het knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum. Meng alles onder elkaar.
-
Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken. Hak grof en meng met de uitgelekte kappertjes. Voeg toe aan de tomatensalade. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
-
Haal de sardines uit de marinade en schik ze in een klemrooster. Bak 3 à 4 min. aan elke kant op een hete barbecue.
-
Snij intussen de ciabatta in brede sneden en bak 1 à 2 min. goudbruin op de rand van de barbecue.
-
Serveer de gegrilde sardines met de salsa en de ciabatta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Tible rosé I.G.P. Var Bier St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier