Scampi diabolique met geflambeerde groentereepjes
Scampi diabolique  met geflambeerde groentereepjes

Scampi diabolique met geflambeerde groentereepjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 775 kcal
Vet 24 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 86.5 g
Suiker 13.7 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 33.1 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel de scampi's en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.

  4. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en de boter in een pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Haal uit de pan.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de groentereepjes 4 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zout. Blus de pan met de grappa. Flambeer de groenten (weg van de dampkap). Roer er de room en de srirachasaus onder en voeg de scampi's opnieuw toe. Laat nog 1 min. opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Werk af met de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel de scampi's en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.

  4. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en de boter in een pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Haal uit de pan.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de groentereepjes 4 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zout. Blus de pan met de grappa. Flambeer de groenten (weg van de dampkap). Roer er de room en de srirachasaus onder en voeg de scampi's opnieuw toe. Laat nog 1 min. opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Werk af met de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 775 kcal
Vet 24 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 86.5 g
Suiker 13.7 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 33.1 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Blond bier Wijn Kalamundi Chardonnay Australië partybox

Bekijk het recept digitaal