- Bewaar

- Bewaar
Scampi op augustijnse wijze
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Blond
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.
-
Verwijder de harde nerven van de selder-stengels en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes selder en appel 2 min.
-
Giet er het bier over en schik er de scampi's bovenop. Bestrooi met het kerrie-poeder en kruid met peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur zonder deksel.
-
Voeg de room toe en laat nog 2 min. koken. Roer er de fijngesnipperde dragonblaadjes onder en breng eventueel op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de scampimengeling over de borden en serveer met een stuk stokbrood.
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Blond
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.
-
Verwijder de harde nerven van de selder-stengels en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes selder en appel 2 min.
-
Giet er het bier over en schik er de scampi's bovenop. Bestrooi met het kerrie-poeder en kruid met peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur zonder deksel.
-
Voeg de room toe en laat nog 2 min. koken. Roer er de fijngesnipperde dragonblaadjes onder en breng eventueel op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de scampimengeling over de borden en serveer met een stuk stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Blond