Scampi op augustijnse wijze
Scampi op augustijnse wijze

Scampi op augustijnse wijze

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 324 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 20.3 g
Eiwit 27.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.

  4. Verwijder de harde nerven van de selder-stengels en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de dragonblaadjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes selder en appel 2 min.

  8. Giet er het bier over en schik er de scampi's bovenop. Bestrooi met het kerrie-poeder en kruid met peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur zonder deksel.

  9. Voeg de room toe en laat nog 2 min. koken. Roer er de fijngesnipperde dragonblaadjes onder en breng eventueel op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de scampimengeling over de borden en serveer met een stuk stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.

  4. Verwijder de harde nerven van de selder-stengels en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de dragonblaadjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes selder en appel 2 min.

  8. Giet er het bier over en schik er de scampi's bovenop. Bestrooi met het kerrie-poeder en kruid met peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur zonder deksel.

  9. Voeg de room toe en laat nog 2 min. koken. Roer er de fijngesnipperde dragonblaadjes onder en breng eventueel op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de scampimengeling over de borden en serveer met een stuk stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 324 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 20.3 g
Eiwit 27.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Augustijn Blond

Bekijk het recept digitaal