Scampi tempura met mieriksworteldressing
Scampi tempura met mieriksworteldressing

Scampi tempura met mieriksworteldressing

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 51.4 g
Koolhydraat 29.7 g
Eiwit 34.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het bladerdeeg in reepjes van 1/2 cm breed en 10 à 12 cm lang. Vlecht telkens 3 reepjes in elkaar. Strijk ze in met 1 losgeklopt eigeel en bestrooi met kokospoeder. Bak ze gedurende 20 à 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  3. Snij de ui in ringen.

  4. Snij de kerstomaten in 4.

  5. Bereiding:
  6. Klop het eiwit van de 2 eieren stijf (voeg een snuifje zout toe). Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en 1 dl ijskoud water. Klop met de mixer gedurende 2 min. Roer er voorzichtig het eiwit onder. Bewaar het deeg in de koelkast.

  7. Maak de mieriksworteldressing: klop een eigeel met 1 eetl. mierikswortel. Voeg de olie toe in fijne straaltjes (zoals bij mayonaise). Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Wentel de scampi's in het deeg en leg ze voorzichtig met een spatel in het frituurvet. Laat 2 min. bakken op 175 °C. Dep daarna droog met keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Leg de sla, de kerstomaten en de uiringen op de borden. Schik er de gefrituurde scampi's en de kokosvlechtjes op. Lepel er naar smaak de mieriksworteldressing over of naast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het bladerdeeg in reepjes van 1/2 cm breed en 10 à 12 cm lang. Vlecht telkens 3 reepjes in elkaar. Strijk ze in met 1 losgeklopt eigeel en bestrooi met kokospoeder. Bak ze gedurende 20 à 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  3. Snij de ui in ringen.

  4. Snij de kerstomaten in 4.

  5. Bereiding:
  6. Klop het eiwit van de 2 eieren stijf (voeg een snuifje zout toe). Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en 1 dl ijskoud water. Klop met de mixer gedurende 2 min. Roer er voorzichtig het eiwit onder. Bewaar het deeg in de koelkast.

  7. Maak de mieriksworteldressing: klop een eigeel met 1 eetl. mierikswortel. Voeg de olie toe in fijne straaltjes (zoals bij mayonaise). Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Wentel de scampi's in het deeg en leg ze voorzichtig met een spatel in het frituurvet. Laat 2 min. bakken op 175 °C. Dep daarna droog met keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Leg de sla, de kerstomaten en de uiringen op de borden. Schik er de gefrituurde scampi's en de kokosvlechtjes op. Lepel er naar smaak de mieriksworteldressing over of naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 51.4 g
Koolhydraat 29.7 g
Eiwit 34.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duc de Lerme Chardonnay Vin de Pays d'Oc Wijn Droge en wat nerveuze witte wijn met heerlijk boeket van vers citrusfruit. Zijn smaak is krachtig, licht romig en zeer verfrissend. Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal