Scampibrochette met gegrilde oesterzwammen en spinazievinaigrette
Scampibrochette met gegrilde oesterzwammen en spinazievinaigrette

Scampibrochette met gegrilde oesterzwammen en spinazievinaigrette

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 5 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 22.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de scampi's ontdooien en dep droog. Pel 4 scampi's en verwijder de bruine draad uit alles scampi's, die bitter smaakt.

  2. Snipper de gember fijn en pers de limoen. Meng met de vissaus en 5 eetl. olijfolie. Doe de marinade samen met de ongepelde scampi's in een plastic zak en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  3. Dompel intussen de blaadjes peterselie en spinazie kort in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Mix fijn met 3 eetl. olijfolie, de walnotenolie, de appelazijn en het gepelde knoflook. Kruid met peper en zout.

  4. Bestrijk de oesterzwammen met 2 eetl. olijfolie.

  5. Wikkel 4 gepelde scampi's elk in een sneetje coppa. Steek ze samen met de gemarineerde scampi's en de kerstomaten afwisselend op 4 brochettestokjes.

  6. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  7. Bak de scampibrochettes 3 à 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  8. Bak de oesterzwammen intussen 2 min. goudbruin aan elke kant op een matig warme barbecue. Leg ze naast elkaar op de borden en schik er telkens een scampibrochette op. Besprenkel met de spinazievinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de scampi's ontdooien en dep droog. Pel 4 scampi's en verwijder de bruine draad uit alles scampi's, die bitter smaakt.

  2. Snipper de gember fijn en pers de limoen. Meng met de vissaus en 5 eetl. olijfolie. Doe de marinade samen met de ongepelde scampi's in een plastic zak en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  3. Dompel intussen de blaadjes peterselie en spinazie kort in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Mix fijn met 3 eetl. olijfolie, de walnotenolie, de appelazijn en het gepelde knoflook. Kruid met peper en zout.

  4. Bestrijk de oesterzwammen met 2 eetl. olijfolie.

  5. Wikkel 4 gepelde scampi's elk in een sneetje coppa. Steek ze samen met de gemarineerde scampi's en de kerstomaten afwisselend op 4 brochettestokjes.

  6. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  7. Bak de scampibrochettes 3 à 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  8. Bak de oesterzwammen intussen 2 min. goudbruin aan elke kant op een matig warme barbecue. Leg ze naast elkaar op de borden en schik er telkens een scampibrochette op. Besprenkel met de spinazievinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 5 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 22.4 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Jean Balmont Chardonnay, Vin de France

Bekijk het recept digitaal