Scampibrochette met pasta en venkel
Scampibrochette met pasta en venkel

Scampibrochette met pasta en venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 764 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 76.4 g
Eiwit 44.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes.

  4. Snipper de sjalotten fijn en hak de dille.

  5. Prik telkens 3 scampi's op een brochettestokje.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten glazig. Voeg de venkel toe en overgiet met de witte wijn. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  9. Voeg de lichte room en de mierikswortel met room toe en laat enkele minuten sudderen. Kruid met zwarte peper en zout. Meng onder de pasta.

  10. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de brochettes 3 min. aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de fijngehakte dille over de pasta en scampi's.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes.

  4. Snipper de sjalotten fijn en hak de dille.

  5. Prik telkens 3 scampi's op een brochettestokje.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten glazig. Voeg de venkel toe en overgiet met de witte wijn. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  9. Voeg de lichte room en de mierikswortel met room toe en laat enkele minuten sudderen. Kruid met zwarte peper en zout. Meng onder de pasta.

  10. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de brochettes 3 min. aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de fijngehakte dille over de pasta en scampi's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 764 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 76.4 g
Eiwit 44.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France

Bekijk het recept digitaal