Scampibrochettes met venkel en sinaasappel
Scampibrochettes met venkel en sinaasappel

Scampibrochettes met venkel en sinaasappel

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 4.7 g
Suiker 4.1 g
Vezel 2 g
Eiwit 12.5 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in grote stukken.

  3. Snij de venkel in grote stukken. Kook ze gedurende 4 min. in lichtgezouten water.

  4. Meng de paprika, de dille en de pilipili met 1 dl olijfolie.

  5. Was de sinaasappel en snij hem ongeschild in schijfjes, die u op hun beurt in driehoekjes snijdt.

  6. Bereiding:
  7. Schuif de scampi's, de sinaasappeldriehoekjes, de stukken ui en venkel afwisselend op brochettestokjes.

  8. Strijk de brochettes in met de gekruide olie en leg ze in een ovenschotel of op een ovenplaat. Laat ze ± 7 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Draai de brochettes om en laat nog 3 min. bakken.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met een gemengd slaatje en grissini.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in grote stukken.

  3. Snij de venkel in grote stukken. Kook ze gedurende 4 min. in lichtgezouten water.

  4. Meng de paprika, de dille en de pilipili met 1 dl olijfolie.

  5. Was de sinaasappel en snij hem ongeschild in schijfjes, die u op hun beurt in driehoekjes snijdt.

  6. Bereiding:
  7. Schuif de scampi's, de sinaasappeldriehoekjes, de stukken ui en venkel afwisselend op brochettestokjes.

  8. Strijk de brochettes in met de gekruide olie en leg ze in een ovenschotel of op een ovenplaat. Laat ze ± 7 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Draai de brochettes om en laat nog 3 min. bakken.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met een gemengd slaatje en grissini.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 4.7 g
Suiker 4.1 g
Vezel 2 g
Eiwit 12.5 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Curtius Smash Blond bier Wijn Cheverny Les Vieilles Serres

Bekijk het recept digitaal