Scampi's 'à la bourguignonne'
Scampi's 'à la bourguignonne'

Scampi's 'à la bourguignonne'

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 37.6 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 7.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tijgergarnalen of de scampi's ontdooien en dep ze goed droog met keukenpapier.

  3. Vermeng de olijfolie met de geperste knoflookteentjes, de peterselie en de kervel en laat ± 3 u trekken.

  4. Bereiding:
  5. Leg de tijgergarnalen of de scampi's naast elkaar in een ovenschotel. Breng op smaak met peper en zout en lepel er de olie met kruiden overheen.

  6. Dek af en schuif de schotel 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  7. Afwerking:
  8. Schik op de borden en lepel er wat saus over. Versier met een schijfje citroen en dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tijgergarnalen of de scampi's ontdooien en dep ze goed droog met keukenpapier.

  3. Vermeng de olijfolie met de geperste knoflookteentjes, de peterselie en de kervel en laat ± 3 u trekken.

  4. Bereiding:
  5. Leg de tijgergarnalen of de scampi's naast elkaar in een ovenschotel. Breng op smaak met peper en zout en lepel er de olie met kruiden overheen.

  6. Dek af en schuif de schotel 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  7. Afwerking:
  8. Schik op de borden en lepel er wat saus over. Versier met een schijfje citroen en dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 37.6 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 7.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Opmerkelijk frisse witte wijn. Het subtiele boeket van citrus en peer dankt hij aan de originele combinatie van de twee druivensoorten.

Bekijk het recept digitaal