Scampi's `diabolissimo'
Scampi's `diabolissimo'

Scampi's `diabolissimo'

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 9.1 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 26.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de diepgevroren scampi's 2 min. in heet water. Pel ze en hou de harnassen apart. Zet de scampi's weg op een koele plaats.

  3. Verwarm 1 eetl. boter en stoof er de fijngesnipperde sjalot glazig in. (1) Voeg de harnassen toe, samen met de peterselie en de diepgevroren soepgroenten. Laat al roerend 2 min. stoven. (2) Blus met de witte wijn en kruid met tijm en laurier. Laat af-gedekt op een zacht vuurtje 10 min. sudderen. (3)

  4. Giet door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit het mengsel.

  5. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij hem in blokjes van ± 1 centimeter.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en leg er de scampi's in. Draai ze na 3 min. om en laat gedurende 3 min. de andere kant bakken.

  8. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Neem de pan van het vuur, giet er het glaasje cognac over en flambeer (weg van de dampkap!).

  9. Haal de scampi's uit de pan en hou ze warm. Doe het gezeefde kookvocht van de harnassen samen met de groene paprika in de pan. Laat op een hevig vuur 3 min. inkoken.

  10. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en breng weer aan de kook. Bind lichtjes met sausbinder en breng op smaak met paprikapoeder, tabasco en, indien nodig, cayennepeper, peper en zout. Warm de scampi's nog even op in de saus.

  11. Afwerking:
  12. Schik de scampi's `diabolissimo' op de borden en garneer met pasta of rijst (bv. in een bolletje, met behulp van een ijsschep).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de diepgevroren scampi's 2 min. in heet water. Pel ze en hou de harnassen apart. Zet de scampi's weg op een koele plaats.

  3. Verwarm 1 eetl. boter en stoof er de fijngesnipperde sjalot glazig in. (1) Voeg de harnassen toe, samen met de peterselie en de diepgevroren soepgroenten. Laat al roerend 2 min. stoven. (2) Blus met de witte wijn en kruid met tijm en laurier. Laat af-gedekt op een zacht vuurtje 10 min. sudderen. (3)

  4. Giet door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit het mengsel.

  5. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij hem in blokjes van ± 1 centimeter.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en leg er de scampi's in. Draai ze na 3 min. om en laat gedurende 3 min. de andere kant bakken.

  8. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Neem de pan van het vuur, giet er het glaasje cognac over en flambeer (weg van de dampkap!).

  9. Haal de scampi's uit de pan en hou ze warm. Doe het gezeefde kookvocht van de harnassen samen met de groene paprika in de pan. Laat op een hevig vuur 3 min. inkoken.

  10. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en breng weer aan de kook. Bind lichtjes met sausbinder en breng op smaak met paprikapoeder, tabasco en, indien nodig, cayennepeper, peper en zout. Warm de scampi's nog even op in de saus.

  11. Afwerking:
  12. Schik de scampi's `diabolissimo' op de borden en garneer met pasta of rijst (bv. in een bolletje, met behulp van een ijsschep).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 9.1 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 26.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terra Vecchia Réserve Rosé Merlot - Nielluccio Vin de Pays de l'Ile de Beauté Wijn Château des Fines Roches (wit) A.C. Châteauneuf-du-Pape

Bekijk het recept digitaal