Scampi's in marinade van mandarijntjes
Scampi's in marinade van mandarijntjes

Scampi's in marinade van mandarijntjes

50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2084 kj
Energie 498 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 47 g
Suiker 12.8 g
Vezel 5 g
Eiwit 29.2 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 30 min. marineren

    Pel de scampi’s en verwijder indien nodig de bruine draad, die bitter smaakt.

  2. Pers 2 mandarijnen en de citroen. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn. Meng ze onder de scampi’s, 2/3 van het mandarijnsap, het citroensap en de sinaasappellikeur. Kruid met peper en zout en schep goed om. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  3. Bak intussen de hotelbroodjes zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Pel de rest van de mandarijnen en verdeel in partjes.

  5. Haal de scampi’s uit de marinade. Zeef de marinade.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant op een zacht vuur. Giet er de gezeefde marinade bij en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat licht indikken.

  7. Doe intussen de rest van het mandarijnsap in een pannetje met de mandarijnpartjes. Verwarm even en laat uitlekken.

  8. Schep de scampi’s op de borden en leg er de warme mandarijnpartjes op. Serveer met de slaharten en de hotelbroodjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 30 min. marineren

    Pel de scampi’s en verwijder indien nodig de bruine draad, die bitter smaakt.

  2. Pers 2 mandarijnen en de citroen. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn. Meng ze onder de scampi’s, 2/3 van het mandarijnsap, het citroensap en de sinaasappellikeur. Kruid met peper en zout en schep goed om. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  3. Bak intussen de hotelbroodjes zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Pel de rest van de mandarijnen en verdeel in partjes.

  5. Haal de scampi’s uit de marinade. Zeef de marinade.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant op een zacht vuur. Giet er de gezeefde marinade bij en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat licht indikken.

  7. Doe intussen de rest van het mandarijnsap in een pannetje met de mandarijnpartjes. Verwarm even en laat uitlekken.

  8. Schep de scampi’s op de borden en leg er de warme mandarijnpartjes op. Serveer met de slaharten en de hotelbroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2084 kj
Energie 498 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 47 g
Suiker 12.8 g
Vezel 5 g
Eiwit 29.2 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal