- Bewaar

- Bewaar
Scampi's in marinade van mandarijntjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 30 min. marineren
Pel de scampi’s en verwijder indien nodig de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Pers 2 mandarijnen en de citroen. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn. Meng ze onder de scampi’s, 2/3 van het mandarijnsap, het citroensap en de sinaasappellikeur. Kruid met peper en zout en schep goed om. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bak intussen de hotelbroodjes zoals aangegeven op de verpakking.
-
Pel de rest van de mandarijnen en verdeel in partjes.
-
Haal de scampi’s uit de marinade. Zeef de marinade.
-
Smelt de boter in een pan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant op een zacht vuur. Giet er de gezeefde marinade bij en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat licht indikken.
-
Doe intussen de rest van het mandarijnsap in een pannetje met de mandarijnpartjes. Verwarm even en laat uitlekken.
-
Schep de scampi’s op de borden en leg er de warme mandarijnpartjes op. Serveer met de slaharten en de hotelbroodjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 30 min. marineren
Pel de scampi’s en verwijder indien nodig de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Pers 2 mandarijnen en de citroen. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn. Meng ze onder de scampi’s, 2/3 van het mandarijnsap, het citroensap en de sinaasappellikeur. Kruid met peper en zout en schep goed om. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bak intussen de hotelbroodjes zoals aangegeven op de verpakking.
-
Pel de rest van de mandarijnen en verdeel in partjes.
-
Haal de scampi’s uit de marinade. Zeef de marinade.
-
Smelt de boter in een pan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant op een zacht vuur. Giet er de gezeefde marinade bij en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat licht indikken.
-
Doe intussen de rest van het mandarijnsap in een pannetje met de mandarijnpartjes. Verwarm even en laat uitlekken.
-
Schep de scampi’s op de borden en leg er de warme mandarijnpartjes op. Serveer met de slaharten en de hotelbroodjes.