Scampi's in pestosaus met tomatenbulgur
Scampi's in pestosaus met tomatenbulgur

Scampi's in pestosaus met tomatenbulgur

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 47.8 g
Eiwit 24.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij de scampi's open vanaf de staart tot 2 cm voor de kop om een vlindereffect te krijgen. Dep goed droog.

  4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1/2 cm.

  5. Mix de tomatenstukjes met de suiker en 1 mespunt zout. Leng aan met water tot u 5 dl tomatencoulis heeft.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes courgette 3 à 5 min. op een zacht vuur.

  8. Voeg de tomatencoulis en de bulgur toe. Laat nog ± 10 min. garen op een zacht vuur. Haal van het vuur en laat 5 à 10 min. rusten.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de pesto en de room onder de scampi's en laat nog 2 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel wat pestosaus over de borden. Schik er wat bulgur op en werk af met 3 scampi's.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij de scampi's open vanaf de staart tot 2 cm voor de kop om een vlindereffect te krijgen. Dep goed droog.

  4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1/2 cm.

  5. Mix de tomatenstukjes met de suiker en 1 mespunt zout. Leng aan met water tot u 5 dl tomatencoulis heeft.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes courgette 3 à 5 min. op een zacht vuur.

  8. Voeg de tomatencoulis en de bulgur toe. Laat nog ± 10 min. garen op een zacht vuur. Haal van het vuur en laat 5 à 10 min. rusten.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de pesto en de room onder de scampi's en laat nog 2 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel wat pestosaus over de borden. Schik er wat bulgur op en werk af met 3 scampi's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 47.8 g
Eiwit 24.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Sancerre A.O.P. 'Beau Chêne' - Domaine Reverdy

Bekijk het recept digitaal