- Bewaar

- Bewaar
Scampi's in pestosaus met tomatenbulgur
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Sancerre A.O.P. 'Beau Chêne' - Domaine Reverdy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij de scampi's open vanaf de staart tot 2 cm voor de kop om een vlindereffect te krijgen. Dep goed droog.
-
Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1/2 cm.
-
Mix de tomatenstukjes met de suiker en 1 mespunt zout. Leng aan met water tot u 5 dl tomatencoulis heeft.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes courgette 3 à 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de tomatencoulis en de bulgur toe. Laat nog ± 10 min. garen op een zacht vuur. Haal van het vuur en laat 5 à 10 min. rusten.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Meng de pesto en de room onder de scampi's en laat nog 2 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Verdeel wat pestosaus over de borden. Schik er wat bulgur op en werk af met 3 scampi's.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Sancerre A.O.P. 'Beau Chêne' - Domaine Reverdy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij de scampi's open vanaf de staart tot 2 cm voor de kop om een vlindereffect te krijgen. Dep goed droog.
-
Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1/2 cm.
-
Mix de tomatenstukjes met de suiker en 1 mespunt zout. Leng aan met water tot u 5 dl tomatencoulis heeft.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes courgette 3 à 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de tomatencoulis en de bulgur toe. Laat nog ± 10 min. garen op een zacht vuur. Haal van het vuur en laat 5 à 10 min. rusten.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Meng de pesto en de room onder de scampi's en laat nog 2 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Verdeel wat pestosaus over de borden. Schik er wat bulgur op en werk af met 3 scampi's.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Sancerre A.O.P. 'Beau Chêne' - Domaine Reverdy