- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met broccoliroosjes
Onze drankensuggesties
Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Meng er de knoflook en gember onder.
-
Snij de (diepgevroren) broccoliroosjes eventueel nog wat kleiner, zodat ze niet groter zijn dan de scampi's.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 2 eetl. arachideolie toe. Doe er de (diepgevroren) broccoliroosjes in en roerbak 3 min. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie en doe er de scampi's in. Roerbak 4 à 5 min.
-
Giet er de kippenbouillon en de witte wijn bij en voeg de sojasaus toe. Voeg de broccoliroosjes opnieuw toe.
-
Breng aan de kook en bind met wat instantsausbinder. Breng indien nodig op smaak met citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Roer het fijngesnipperde bieslook door de bereiding en dien onmiddellijk op. Geef er stokbrood of oosterse rijst bij (bv. basmatirijst).
Onze drankensuggesties
Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Meng er de knoflook en gember onder.
-
Snij de (diepgevroren) broccoliroosjes eventueel nog wat kleiner, zodat ze niet groter zijn dan de scampi's.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 2 eetl. arachideolie toe. Doe er de (diepgevroren) broccoliroosjes in en roerbak 3 min. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie en doe er de scampi's in. Roerbak 4 à 5 min.
-
Giet er de kippenbouillon en de witte wijn bij en voeg de sojasaus toe. Voeg de broccoliroosjes opnieuw toe.
-
Breng aan de kook en bind met wat instantsausbinder. Breng indien nodig op smaak met citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Roer het fijngesnipperde bieslook door de bereiding en dien onmiddellijk op. Geef er stokbrood of oosterse rijst bij (bv. basmatirijst).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk