Scampi's met broccoliroosjes
Scampi's met broccoliroosjes

Scampi's met broccoliroosjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 17.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  4. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  5. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Meng er de knoflook en gember onder.

  6. Snij de (diepgevroren) broccoliroosjes eventueel nog wat kleiner, zodat ze niet groter zijn dan de scampi's.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de wok en voeg 2 eetl. arachideolie toe. Doe er de (diepgevroren) broccoliroosjes in en roerbak 3 min. Haal uit de wok.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie en doe er de scampi's in. Roerbak 4 à 5 min.

  11. Giet er de kippenbouillon en de witte wijn bij en voeg de sojasaus toe. Voeg de broccoliroosjes opnieuw toe.

  12. Breng aan de kook en bind met wat instantsausbinder. Breng indien nodig op smaak met citroensap, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Roer het fijngesnipperde bieslook door de bereiding en dien onmiddellijk op. Geef er stokbrood of oosterse rijst bij (bv. basmatirijst).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  4. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  5. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Meng er de knoflook en gember onder.

  6. Snij de (diepgevroren) broccoliroosjes eventueel nog wat kleiner, zodat ze niet groter zijn dan de scampi's.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de wok en voeg 2 eetl. arachideolie toe. Doe er de (diepgevroren) broccoliroosjes in en roerbak 3 min. Haal uit de wok.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie en doe er de scampi's in. Roerbak 4 à 5 min.

  11. Giet er de kippenbouillon en de witte wijn bij en voeg de sojasaus toe. Voeg de broccoliroosjes opnieuw toe.

  12. Breng aan de kook en bind met wat instantsausbinder. Breng indien nodig op smaak met citroensap, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Roer het fijngesnipperde bieslook door de bereiding en dien onmiddellijk op. Geef er stokbrood of oosterse rijst bij (bv. basmatirijst).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 17.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk

Bekijk het recept digitaal