Scampi's met Chinese groenten
Scampi's met Chinese groenten

Scampi's met Chinese groenten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 17.5 g
Eiwit 33.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren scampi's 2 min. in een kom heet water, zodat u ze gemakkelijk kan pellen.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een brede pan en doe er de diepgevroren Chinamix in. Roer goed om en laat afgedekt 15 min. stoven. Tussenin regelmatig omroeren.

  5. Voeg er 2 eetl. sojasaus aan toe, 1 eetl. tomatenpuree, 2 fijngesnipperde teentjes knoflook, een flinke snuif kerrie en paprika, peper en zout.

  6. Voeg de gepelde scampi's toe en laat 3 min. bakken (al roerend). Breng indien nodig verder op smaak met peper, zout, paprika en kerrie.

  7. Afwerking:
  8. Serveer onmiddellijk, met stokbrood of ciabatta (Italiaans stokbrood).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren scampi's 2 min. in een kom heet water, zodat u ze gemakkelijk kan pellen.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een brede pan en doe er de diepgevroren Chinamix in. Roer goed om en laat afgedekt 15 min. stoven. Tussenin regelmatig omroeren.

  5. Voeg er 2 eetl. sojasaus aan toe, 1 eetl. tomatenpuree, 2 fijngesnipperde teentjes knoflook, een flinke snuif kerrie en paprika, peper en zout.

  6. Voeg de gepelde scampi's toe en laat 3 min. bakken (al roerend). Breng indien nodig verder op smaak met peper, zout, paprika en kerrie.

  7. Afwerking:
  8. Serveer onmiddellijk, met stokbrood of ciabatta (Italiaans stokbrood).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 17.5 g
Eiwit 33.7 g

Bekijk het recept digitaal