- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met gerookte zalm en sojascheuten
Onze drankensuggesties
Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Nathanson Creek Chardonnay Californië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.
-
Laat diepgevroren sojascheuten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Snij de lente-uitjes in schuine stukjes.
-
Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Voeg de lente-uitjes en de gember toe en bak gedurende 1 min.
-
Voeg de scampi's toe en roerbak gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper (zout is niet nodig, de gerookte zalm en de sojasaus smaken al voldoende zout).
-
Meng er de sojascheuten en de reepjes gerookte zalm onder en schep om met twee houten lepels. Laat nog 1 min. verder bakken en breng op smaak met de sojasaus.
-
Afwerking:
-
Dien heel warm op met wilde rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Nathanson Creek Chardonnay Californië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.
-
Laat diepgevroren sojascheuten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Snij de lente-uitjes in schuine stukjes.
-
Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Voeg de lente-uitjes en de gember toe en bak gedurende 1 min.
-
Voeg de scampi's toe en roerbak gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper (zout is niet nodig, de gerookte zalm en de sojasaus smaken al voldoende zout).
-
Meng er de sojascheuten en de reepjes gerookte zalm onder en schep om met twee houten lepels. Laat nog 1 min. verder bakken en breng op smaak met de sojasaus.
-
Afwerking:
-
Dien heel warm op met wilde rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Nathanson Creek Chardonnay Californië