Scampi's met gerookte zalm en sojascheuten
Scampi's met gerookte zalm en sojascheuten

Scampi's met gerookte zalm en sojascheuten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 255 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 39.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.

  3. Laat diepgevroren sojascheuten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snij de lente-uitjes in schuine stukjes.

  5. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  6. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Voeg de lente-uitjes en de gember toe en bak gedurende 1 min.

  9. Voeg de scampi's toe en roerbak gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper (zout is niet nodig, de gerookte zalm en de sojasaus smaken al voldoende zout).

  10. Meng er de sojascheuten en de reepjes gerookte zalm onder en schep om met twee houten lepels. Laat nog 1 min. verder bakken en breng op smaak met de sojasaus.

  11. Afwerking:
  12. Dien heel warm op met wilde rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.

  3. Laat diepgevroren sojascheuten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snij de lente-uitjes in schuine stukjes.

  5. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  6. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Voeg de lente-uitjes en de gember toe en bak gedurende 1 min.

  9. Voeg de scampi's toe en roerbak gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper (zout is niet nodig, de gerookte zalm en de sojasaus smaken al voldoende zout).

  10. Meng er de sojascheuten en de reepjes gerookte zalm onder en schep om met twee houten lepels. Laat nog 1 min. verder bakken en breng op smaak met de sojasaus.

  11. Afwerking:
  12. Dien heel warm op met wilde rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 255 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 39.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Nathanson Creek Chardonnay Californië

Bekijk het recept digitaal