- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met groentelinten
Onze drankensuggesties
Wijn Le Peyrat Blanc | A.O.P. Graves El Coto Blanco | D.O.C. Rioja | Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.
-
Maak met een dunschiller fijne linten van de wortel. Verwijder de pitjes uit de ongeschilde courgette en maak ook fijne linten.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne, lange repen.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de groentelinten 8 min. Breng op smaak met het kruidentuiltje.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
-
Haal de scampi's uit de pan en hou warm. Blus de pan met de schuimwijn en de room. Laat 2 à 3 min. inkoken.
-
Voeg de (diepgevroren) noordzeegarnalen toe aan de saus. Verwarm, maar laat niet meer koken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentelinten over de borden. Schik er telkens 5 scampi's op en lepel er wat saus rond. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een stukje stokbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn Le Peyrat Blanc | A.O.P. Graves El Coto Blanco | D.O.C. Rioja | Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.
-
Maak met een dunschiller fijne linten van de wortel. Verwijder de pitjes uit de ongeschilde courgette en maak ook fijne linten.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne, lange repen.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de groentelinten 8 min. Breng op smaak met het kruidentuiltje.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
-
Haal de scampi's uit de pan en hou warm. Blus de pan met de schuimwijn en de room. Laat 2 à 3 min. inkoken.
-
Voeg de (diepgevroren) noordzeegarnalen toe aan de saus. Verwarm, maar laat niet meer koken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentelinten over de borden. Schik er telkens 5 scampi's op en lepel er wat saus rond. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een stukje stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Le Peyrat Blanc | A.O.P. Graves El Coto Blanco | D.O.C. Rioja | Spanje