Scampi's met groentelinten
Scampi's met groentelinten

Scampi's met groentelinten

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 284 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 19.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  4. Maak met een dunschiller fijne linten van de wortel. Verwijder de pitjes uit de ongeschilde courgette en maak ook fijne linten.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne, lange repen.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de groentelinten 8 min. Breng op smaak met het kruidentuiltje.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  10. Haal de scampi's uit de pan en hou warm. Blus de pan met de schuimwijn en de room. Laat 2 à 3 min. inkoken.

  11. Voeg de (diepgevroren) noordzeegarnalen toe aan de saus. Verwarm, maar laat niet meer koken. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groentelinten over de borden. Schik er telkens 5 scampi's op en lepel er wat saus rond. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  4. Maak met een dunschiller fijne linten van de wortel. Verwijder de pitjes uit de ongeschilde courgette en maak ook fijne linten.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne, lange repen.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de groentelinten 8 min. Breng op smaak met het kruidentuiltje.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  10. Haal de scampi's uit de pan en hou warm. Blus de pan met de schuimwijn en de room. Laat 2 à 3 min. inkoken.

  11. Voeg de (diepgevroren) noordzeegarnalen toe aan de saus. Verwarm, maar laat niet meer koken. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groentelinten over de borden. Schik er telkens 5 scampi's op en lepel er wat saus rond. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 284 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 19.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Peyrat Blanc | A.O.P. Graves El Coto Blanco | D.O.C. Rioja | Spanje

Bekijk het recept digitaal