Scampi's met kerrie
Scampi's met kerrie

Scampi's met kerrie

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 147 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 12.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 15 min.

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep ze droog.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Hak de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een braadpan en bak de fijngesnipperde sjalot 1 min.

  9. Voeg de schijfjes champignon toe, samen met de paprikablokjes. Stoof ± 5 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Haal de groenten uit de pan.

  10. Doe de scampi's in dezelfde pan en bak ze ± 1 min. aan elke kant. Kruid met de dille, het fijngesnipperde knoflook, peper en zout.

  11. Neem de pan van het vuur, giet er de cognac in en flambeer (weg van de dampkap).

  12. Voeg de groenten opnieuw toe en laat nog eens goed opwarmen. Kruid met het kerriepoeder en voeg de room toe. Laat nog even koken, tot de saus licht gebonden is.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 15 min.

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep ze droog.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Hak de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een braadpan en bak de fijngesnipperde sjalot 1 min.

  9. Voeg de schijfjes champignon toe, samen met de paprikablokjes. Stoof ± 5 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Haal de groenten uit de pan.

  10. Doe de scampi's in dezelfde pan en bak ze ± 1 min. aan elke kant. Kruid met de dille, het fijngesnipperde knoflook, peper en zout.

  11. Neem de pan van het vuur, giet er de cognac in en flambeer (weg van de dampkap).

  12. Voeg de groenten opnieuw toe en laat nog eens goed opwarmen. Kruid met het kerriepoeder en voeg de room toe. Laat nog even koken, tot de saus licht gebonden is.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 147 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 12.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Don Cristobal - Mendoza - Argentinië Waratah Chardonnay - Australië

Bekijk het recept digitaal