- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met kerrie
Onze drankensuggesties
Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Don Cristobal - Mendoza - Argentinië Waratah Chardonnay - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
15 min.
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep ze droog.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Hak de sjalot en het teentje knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de fijngesnipperde sjalot 1 min.
-
Voeg de schijfjes champignon toe, samen met de paprikablokjes. Stoof ± 5 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Haal de groenten uit de pan.
-
Doe de scampi's in dezelfde pan en bak ze ± 1 min. aan elke kant. Kruid met de dille, het fijngesnipperde knoflook, peper en zout.
-
Neem de pan van het vuur, giet er de cognac in en flambeer (weg van de dampkap).
-
Voeg de groenten opnieuw toe en laat nog eens goed opwarmen. Kruid met het kerriepoeder en voeg de room toe. Laat nog even koken, tot de saus licht gebonden is.
-
Afwerking:
-
Dien op met stokbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Don Cristobal - Mendoza - Argentinië Waratah Chardonnay - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
15 min.
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep ze droog.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Hak de sjalot en het teentje knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de fijngesnipperde sjalot 1 min.
-
Voeg de schijfjes champignon toe, samen met de paprikablokjes. Stoof ± 5 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Haal de groenten uit de pan.
-
Doe de scampi's in dezelfde pan en bak ze ± 1 min. aan elke kant. Kruid met de dille, het fijngesnipperde knoflook, peper en zout.
-
Neem de pan van het vuur, giet er de cognac in en flambeer (weg van de dampkap).
-
Voeg de groenten opnieuw toe en laat nog eens goed opwarmen. Kruid met het kerriepoeder en voeg de room toe. Laat nog even koken, tot de saus licht gebonden is.
-
Afwerking:
-
Dien op met stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Don Cristobal - Mendoza - Argentinië Waratah Chardonnay - Australië