Scampi's met pasta en spinazie

Scampi's met pasta en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 662 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 76.8 g
Suiker 6 g
Vezel 10 g
Eiwit 39.5 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Laat de scampi's dan oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de grote broccoliroosjes in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de diepgevroren broccoliroosjes toe en laat 5 min. stoven.

  8. Kook intussen de cavatappi gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Voeg de diepgevroren spinazie toe aan de broccoli en roerbak 5 min. Roer er de roomkaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 à 3 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Meng de pasta onder de groenten en verdeel over de borden. Leg er de scampi's op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Laat de scampi's dan oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de grote broccoliroosjes in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de diepgevroren broccoliroosjes toe en laat 5 min. stoven.

  8. Kook intussen de cavatappi gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Voeg de diepgevroren spinazie toe aan de broccoli en roerbak 5 min. Roer er de roomkaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 à 3 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Meng de pasta onder de groenten en verdeel over de borden. Leg er de scampi's op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 662 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 76.8 g
Suiker 6 g
Vezel 10 g
Eiwit 39.5 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal