Scampi's met rijst in pikante saus
Scampi's met rijst in pikante saus

Scampi's met rijst in pikante saus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 64.4 g
Eiwit 27.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de partyscampi's oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog.

  4. Bereiding:
  5. Kook de rijst gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af.

  6. Snipper intussen de ui fijn en pers het knoflook.

  7. Verhit de arachideolie in een wok of diepe pan en bak de fijngesnipperde ui en het geperste knoflook glazig.

  8. Voeg de scampi's toe en roerbak 4 min. Kruid met peper en zout.

  9. Doe er de rijst, de erwten en de diepgevroren tomatenblokjes bij. Kruid met het paprikapoeder en de pilipili. Verwarm al roerend.

  10. Roer er vlak voor het serveren de chilisaus onder. Voeg eventueel extra saus toe naar smaak.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de partyscampi's oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog.

  4. Bereiding:
  5. Kook de rijst gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af.

  6. Snipper intussen de ui fijn en pers het knoflook.

  7. Verhit de arachideolie in een wok of diepe pan en bak de fijngesnipperde ui en het geperste knoflook glazig.

  8. Voeg de scampi's toe en roerbak 4 min. Kruid met peper en zout.

  9. Doe er de rijst, de erwten en de diepgevroren tomatenblokjes bij. Kruid met het paprikapoeder en de pilipili. Verwarm al roerend.

  10. Roer er vlak voor het serveren de chilisaus onder. Voeg eventueel extra saus toe naar smaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 64.4 g
Eiwit 27.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Wijn Michel Torino `Colección' Torrontés - Cafayate Valley Argentinië

Bekijk het recept digitaal