Scampi's met venkel en pastis
Scampi's met venkel en pastis

Scampi's met venkel en pastis

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 31.4 g
Eiwit 25.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.

  4. Haal de diepgevroren wokgroenten ongeveer 1/2 u vooraf uit de diepvries zodat ze grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  5. Snij de rode uien in fijne ringen.

  6. Snij de venkelknol in heel fijne reepjes.

  7. Schil de citroen tot op het vruchtvlees en snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes. Snij in stukjes.

  8. Hak de dille fijn en hou 4 takjes apart voor de afwerking.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Bak de uiringen gedurende 1 min. al roerend. Voeg de scampi's en de pastis toe en bak 2 min. al roerend. Haal uit de wok en zet apart.

  11. Bak vervolgens de wokgroenten en de venkelreepjes in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 min. al roerend. Giet er 1 dl tuinkruidenbouillon bij en laat nog 4 min. bakken. Voeg het scampimengsel er opnieuw bij en laat nog 1 min. al roerend meebakken. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Kook de graantjes gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water met 1 1/2 bouillonblokje. Giet af, laat uitlekken en meng er de stukjes citroen en de fijngehakte dille onder.

  13. Afwerking:
  14. Versier de scampi's met de overgehouden takjes verse dille en dien op met de graantjesmengeling.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.

  4. Haal de diepgevroren wokgroenten ongeveer 1/2 u vooraf uit de diepvries zodat ze grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  5. Snij de rode uien in fijne ringen.

  6. Snij de venkelknol in heel fijne reepjes.

  7. Schil de citroen tot op het vruchtvlees en snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes. Snij in stukjes.

  8. Hak de dille fijn en hou 4 takjes apart voor de afwerking.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Bak de uiringen gedurende 1 min. al roerend. Voeg de scampi's en de pastis toe en bak 2 min. al roerend. Haal uit de wok en zet apart.

  11. Bak vervolgens de wokgroenten en de venkelreepjes in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 min. al roerend. Giet er 1 dl tuinkruidenbouillon bij en laat nog 4 min. bakken. Voeg het scampimengsel er opnieuw bij en laat nog 1 min. al roerend meebakken. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Kook de graantjes gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water met 1 1/2 bouillonblokje. Giet af, laat uitlekken en meng er de stukjes citroen en de fijngehakte dille onder.

  13. Afwerking:
  14. Versier de scampi's met de overgehouden takjes verse dille en dien op met de graantjesmengeling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 31.4 g
Eiwit 25.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Dracy (wit) A.C. Bourgogne

Bekijk het recept digitaal