- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met venkel en pastis
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Dracy (wit) A.C. Bourgogne
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.
-
Haal de diepgevroren wokgroenten ongeveer 1/2 u vooraf uit de diepvries zodat ze grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Snij de rode uien in fijne ringen.
-
Snij de venkelknol in heel fijne reepjes.
-
Schil de citroen tot op het vruchtvlees en snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes. Snij in stukjes.
-
Hak de dille fijn en hou 4 takjes apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Bak de uiringen gedurende 1 min. al roerend. Voeg de scampi's en de pastis toe en bak 2 min. al roerend. Haal uit de wok en zet apart.
-
Bak vervolgens de wokgroenten en de venkelreepjes in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 min. al roerend. Giet er 1 dl tuinkruidenbouillon bij en laat nog 4 min. bakken. Voeg het scampimengsel er opnieuw bij en laat nog 1 min. al roerend meebakken. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Kook de graantjes gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water met 1 1/2 bouillonblokje. Giet af, laat uitlekken en meng er de stukjes citroen en de fijngehakte dille onder.
-
Afwerking:
-
Versier de scampi's met de overgehouden takjes verse dille en dien op met de graantjesmengeling.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Dracy (wit) A.C. Bourgogne
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.
-
Haal de diepgevroren wokgroenten ongeveer 1/2 u vooraf uit de diepvries zodat ze grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Snij de rode uien in fijne ringen.
-
Snij de venkelknol in heel fijne reepjes.
-
Schil de citroen tot op het vruchtvlees en snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes. Snij in stukjes.
-
Hak de dille fijn en hou 4 takjes apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Bak de uiringen gedurende 1 min. al roerend. Voeg de scampi's en de pastis toe en bak 2 min. al roerend. Haal uit de wok en zet apart.
-
Bak vervolgens de wokgroenten en de venkelreepjes in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 min. al roerend. Giet er 1 dl tuinkruidenbouillon bij en laat nog 4 min. bakken. Voeg het scampimengsel er opnieuw bij en laat nog 1 min. al roerend meebakken. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Kook de graantjes gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water met 1 1/2 bouillonblokje. Giet af, laat uitlekken en meng er de stukjes citroen en de fijngehakte dille onder.
-
Afwerking:
-
Versier de scampi's met de overgehouden takjes verse dille en dien op met de graantjesmengeling.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Dracy (wit) A.C. Bourgogne