- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met witloof en appeltjes
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Meng 2 eetl. citroensap met de rietsuiker, de marjolein, de cayennepeper en het kaneel. Doe dit zeker 10 min. voor gebruik, zodat de suiker goed oplost.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukjes van 1 cm breed. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Snij de ongeschilde appel eerst in 4 en daarna in partjes van ± 1 cm. Besprenkel met de rest van het citroensap.
-
Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak het stokbroodje in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verhit ondertussen de arachideolie in een wok. Voeg de scampi's toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout en haal de scampi's uit de wok.
-
Doe de appelschijfjes en het witloof in de wok. Strooi er de kristalsuiker over en roerbak 3 min.
-
Meng er het gekruide citroensap onder en voeg de scampi's toe. Roerbak 2 min.
-
Voeg tot slot de lente-uitjes toe.
-
Afwerking:
-
Geef er het stokbrood bij.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snipper 75 g witloof fijn en snij 75 g appel in blokjes. 2 Kook het witloof, de appelblokjes en 50 g couscous in een bodempje water. 3 Prak fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Meng 2 eetl. citroensap met de rietsuiker, de marjolein, de cayennepeper en het kaneel. Doe dit zeker 10 min. voor gebruik, zodat de suiker goed oplost.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukjes van 1 cm breed. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Snij de ongeschilde appel eerst in 4 en daarna in partjes van ± 1 cm. Besprenkel met de rest van het citroensap.
-
Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak het stokbroodje in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verhit ondertussen de arachideolie in een wok. Voeg de scampi's toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout en haal de scampi's uit de wok.
-
Doe de appelschijfjes en het witloof in de wok. Strooi er de kristalsuiker over en roerbak 3 min.
-
Meng er het gekruide citroensap onder en voeg de scampi's toe. Roerbak 2 min.
-
Voeg tot slot de lente-uitjes toe.
-
Afwerking:
-
Geef er het stokbrood bij.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snipper 75 g witloof fijn en snij 75 g appel in blokjes. 2 Kook het witloof, de appelblokjes en 50 g couscous in een bodempje water. 3 Prak fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Central Valley - Chili