Scampi's op Griekse wijze
Scampi's op Griekse wijze

Scampi's op Griekse wijze

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 2.5 g
Eiwit 16.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Dompel de scampi's gedurende 2 min. onder in heet water. Pel ze en verwijder het darmkanaal.

  4. Vang het sap op van 1/2 citroen. Snij de andere helft in 4 gelijke stukken.

  5. Snij de uien in fijne ringen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's gedurende 2 min. Kruid naar smaak met peper, zout en paprikapoeder. Overgiet met het citroensap. Haal de scampi's uit de pan en hou warm.

  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de uiringen glazig. Voeg de champignonschijfjes toe en roerbak gedurende 5 min. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje.

  9. Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de ouzo. Laat alles goed opwarmen en doe er de scampi's terug bij.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met ciabatta of Griekse pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Dompel de scampi's gedurende 2 min. onder in heet water. Pel ze en verwijder het darmkanaal.

  4. Vang het sap op van 1/2 citroen. Snij de andere helft in 4 gelijke stukken.

  5. Snij de uien in fijne ringen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's gedurende 2 min. Kruid naar smaak met peper, zout en paprikapoeder. Overgiet met het citroensap. Haal de scampi's uit de pan en hou warm.

  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de uiringen glazig. Voeg de champignonschijfjes toe en roerbak gedurende 5 min. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje.

  9. Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de ouzo. Laat alles goed opwarmen en doe er de scampi's terug bij.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met ciabatta of Griekse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 2.5 g
Eiwit 16.2 g

Bekijk het recept digitaal