- Bewaar

- Bewaar
Scampi's op Griekse wijze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Dompel de scampi's gedurende 2 min. onder in heet water. Pel ze en verwijder het darmkanaal.
-
Vang het sap op van 1/2 citroen. Snij de andere helft in 4 gelijke stukken.
-
Snij de uien in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's gedurende 2 min. Kruid naar smaak met peper, zout en paprikapoeder. Overgiet met het citroensap. Haal de scampi's uit de pan en hou warm.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de uiringen glazig. Voeg de champignonschijfjes toe en roerbak gedurende 5 min. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje.
-
Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de ouzo. Laat alles goed opwarmen en doe er de scampi's terug bij.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met ciabatta of Griekse pasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Dompel de scampi's gedurende 2 min. onder in heet water. Pel ze en verwijder het darmkanaal.
-
Vang het sap op van 1/2 citroen. Snij de andere helft in 4 gelijke stukken.
-
Snij de uien in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's gedurende 2 min. Kruid naar smaak met peper, zout en paprikapoeder. Overgiet met het citroensap. Haal de scampi's uit de pan en hou warm.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de uiringen glazig. Voeg de champignonschijfjes toe en roerbak gedurende 5 min. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje.
-
Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de ouzo. Laat alles goed opwarmen en doe er de scampi's terug bij.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met ciabatta of Griekse pasta.