Scampisalade met avocado en mango
Scampisalade met avocado en mango

Scampisalade met avocado en mango

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 15.5 g
Suiker 12 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 24.8 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de rode ui in fijne ringen.

  5. Snij de mango in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde courgette in lange linten met een dunschiller.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de courgettelinten en de uiringen over. Kruid met zwarte peper en zout en voeg 1 eetl. olijfolie toe. Meng goed en zet ± 7 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Meng de balsamicoazijn met het limoensap, 2 eetl. water en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng er de sesamzaadjes en het fijngesnipperde bieslook onder.

  13. Snij de avocado's in plakjes. Doe de veldsla in een brede slakom en verdeel er de mango en de plakjes avocado over. Kruid met zwarte peper en voeg de courgettelinten en de uiringen toe. Voeg de vinaigrette toe en strooi er de zonnebloempitten over. Werk af met de gebakken scampi's en serveer met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de rode ui in fijne ringen.

  5. Snij de mango in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde courgette in lange linten met een dunschiller.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de courgettelinten en de uiringen over. Kruid met zwarte peper en zout en voeg 1 eetl. olijfolie toe. Meng goed en zet ± 7 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Meng de balsamicoazijn met het limoensap, 2 eetl. water en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng er de sesamzaadjes en het fijngesnipperde bieslook onder.

  13. Snij de avocado's in plakjes. Doe de veldsla in een brede slakom en verdeel er de mango en de plakjes avocado over. Kruid met zwarte peper en voeg de courgettelinten en de uiringen toe. Voeg de vinaigrette toe en strooi er de zonnebloempitten over. Werk af met de gebakken scampi's en serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 15.5 g
Suiker 12 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 24.8 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Pêche Mel' Fruitbier Wijn Tarapacá Rosé D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal