Scampivlinders in een sherrysausje
Scampivlinders in een sherrysausje

Scampivlinders in een sherrysausje

15 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 4.8 g
Eiwit 15.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de scampi's 2 min. onder in heet water en pel ze. Verwijder de bittere bruine draad. Snij middendoor tot op ± 2 cm van de staart.

  3. Snij de tomaten in blokjes.

  4. Snij een aantal ringen van de ui voor de versiering. Snipper de rest fijn.

  5. Snipper het basilicum en bieslook fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui gedurende 30 sec. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de cayennepeper toe. Dek af en laat 6 min. sudderen. Voeg de room toe, roer goed en haal van het vuur.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's met het knoflook en 2 koffiel. paprikapoeder al roerend gedurende 2 min. Overgiet met de sherry en laat 1 min. inkoken.

  10. Voeg de scampi's bij de tomaten en kruid met peper en zout. Bestrooi met het basilicum, het bieslook en de rode uiringetjes. Dien op met stokbrood of rijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de scampi's 2 min. onder in heet water en pel ze. Verwijder de bittere bruine draad. Snij middendoor tot op ± 2 cm van de staart.

  3. Snij de tomaten in blokjes.

  4. Snij een aantal ringen van de ui voor de versiering. Snipper de rest fijn.

  5. Snipper het basilicum en bieslook fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui gedurende 30 sec. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de cayennepeper toe. Dek af en laat 6 min. sudderen. Voeg de room toe, roer goed en haal van het vuur.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's met het knoflook en 2 koffiel. paprikapoeder al roerend gedurende 2 min. Overgiet met de sherry en laat 1 min. inkoken.

  10. Voeg de scampi's bij de tomaten en kruid met peper en zout. Bestrooi met het basilicum, het bieslook en de rode uiringetjes. Dien op met stokbrood of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 4.8 g
Eiwit 15.3 g

Bekijk het recept digitaal