- Bewaar

- Bewaar
Scampivlinders in een sherrysausje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de scampi's 2 min. onder in heet water en pel ze. Verwijder de bittere bruine draad. Snij middendoor tot op ± 2 cm van de staart.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snij een aantal ringen van de ui voor de versiering. Snipper de rest fijn.
-
Snipper het basilicum en bieslook fijn.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui gedurende 30 sec. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de cayennepeper toe. Dek af en laat 6 min. sudderen. Voeg de room toe, roer goed en haal van het vuur.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's met het knoflook en 2 koffiel. paprikapoeder al roerend gedurende 2 min. Overgiet met de sherry en laat 1 min. inkoken.
-
Voeg de scampi's bij de tomaten en kruid met peper en zout. Bestrooi met het basilicum, het bieslook en de rode uiringetjes. Dien op met stokbrood of rijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de scampi's 2 min. onder in heet water en pel ze. Verwijder de bittere bruine draad. Snij middendoor tot op ± 2 cm van de staart.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snij een aantal ringen van de ui voor de versiering. Snipper de rest fijn.
-
Snipper het basilicum en bieslook fijn.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui gedurende 30 sec. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de cayennepeper toe. Dek af en laat 6 min. sudderen. Voeg de room toe, roer goed en haal van het vuur.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's met het knoflook en 2 koffiel. paprikapoeder al roerend gedurende 2 min. Overgiet met de sherry en laat 1 min. inkoken.
-
Voeg de scampi's bij de tomaten en kruid met peper en zout. Bestrooi met het basilicum, het bieslook en de rode uiringetjes. Dien op met stokbrood of rijst.