Scandinavische salade
Scandinavische salade

Scandinavische salade

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 40.5 g
Eiwit 34 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Bak de stokbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  5. Kook de diepgevroren zalm ± 15 min. gaar in een bodempje lichtgezouten water met 1 eetl. citroensap.

  6. Kook ondertussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water, pel ze en snij in kwartjes.

  7. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  8. Snij de tomaat in kwartjes.

  9. Snipper de dille fijn.

  10. Bereiding:
  11. Meng de yoghurt met 1 eetl. citroensap, de lichte room en de fijngesnipperde dille tot een glad sausje. Kruid met peper en zout.

  12. Snij de zalm en de haring in kleine stukken. Meng met de komkommerblokjes en wat uiringen uit de bokaal.

  13. Meng er de saus onder en werk af met de kwartjes tomaat en hardgekookt ei.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de sla en het stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Bak de stokbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  5. Kook de diepgevroren zalm ± 15 min. gaar in een bodempje lichtgezouten water met 1 eetl. citroensap.

  6. Kook ondertussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water, pel ze en snij in kwartjes.

  7. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  8. Snij de tomaat in kwartjes.

  9. Snipper de dille fijn.

  10. Bereiding:
  11. Meng de yoghurt met 1 eetl. citroensap, de lichte room en de fijngesnipperde dille tot een glad sausje. Kruid met peper en zout.

  12. Snij de zalm en de haring in kleine stukken. Meng met de komkommerblokjes en wat uiringen uit de bokaal.

  13. Meng er de saus onder en werk af met de kwartjes tomaat en hardgekookt ei.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de sla en het stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 40.5 g
Eiwit 34 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn La Charmée Manoir du Chardon A.O.P. Saint-Véran

Bekijk het recept digitaal