- Bewaar

- Bewaar
Schar met ansjovis en uienpuree
Onze drankensuggesties
Wijn Château Bois de la Garde rosé A.C. Côtes du Rhône Wijn Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit, kleine bloemetjes en kruid-nagel. Levendige, soepele en krachtige smaak. Wijn Lafleur Chevalier wit A.C. Bordeaux Wijn Droge witte bordeaux van sémillon- en sauvignondruiven.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snipper de uien en het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt voor de uienpuree 2 eetl. boter in een kookpan. Voeg de fijngesnipperde uien, de witte wijn en de room toe. Dek af en laat gedurende 10 min. zachtjes sudderen. Mix tot een gladde massa en kruid naar smaak met bieslook, nootmuskaat, peper en zout.
-
Trek ondertussen de ontdooide scharfilets voorzichtig open in het midden. Vul op met de ansjovis en wentel door de bloem.
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een pan en bak de opgevulde scharfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met peper. Haal uit de pan en hou warm.
-
Smelt 2 eetl. boter in dezelfde kookpan en bak de tomatenblokjes en de kappertjes 2 min. Kruid met peper en zout en besprenkel met 3 eetl. citroensap.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een scharfilet, lepel er de tomatenblokjes met kappertjes rond en geef er een eetl. uienpuree bij. Serveer met aardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Bois de la Garde rosé A.C. Côtes du Rhône Wijn Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit, kleine bloemetjes en kruid-nagel. Levendige, soepele en krachtige smaak. Wijn Lafleur Chevalier wit A.C. Bordeaux Wijn Droge witte bordeaux van sémillon- en sauvignondruiven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snipper de uien en het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt voor de uienpuree 2 eetl. boter in een kookpan. Voeg de fijngesnipperde uien, de witte wijn en de room toe. Dek af en laat gedurende 10 min. zachtjes sudderen. Mix tot een gladde massa en kruid naar smaak met bieslook, nootmuskaat, peper en zout.
-
Trek ondertussen de ontdooide scharfilets voorzichtig open in het midden. Vul op met de ansjovis en wentel door de bloem.
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een pan en bak de opgevulde scharfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met peper. Haal uit de pan en hou warm.
-
Smelt 2 eetl. boter in dezelfde kookpan en bak de tomatenblokjes en de kappertjes 2 min. Kruid met peper en zout en besprenkel met 3 eetl. citroensap.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een scharfilet, lepel er de tomatenblokjes met kappertjes rond en geef er een eetl. uienpuree bij. Serveer met aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Bois de la Garde rosé A.C. Côtes du Rhône Wijn Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit, kleine bloemetjes en kruid-nagel. Levendige, soepele en krachtige smaak. Wijn Lafleur Chevalier wit A.C. Bordeaux Wijn Droge witte bordeaux van sémillon- en sauvignondruiven.