Schar met ansjovis en uienpuree
Schar met ansjovis en uienpuree

Schar met ansjovis en uienpuree

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 17.1 g
Eiwit 24.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de tomaten in blokjes.

  4. Snipper de uien en het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt voor de uienpuree 2 eetl. boter in een kookpan. Voeg de fijngesnipperde uien, de witte wijn en de room toe. Dek af en laat gedurende 10 min. zachtjes sudderen. Mix tot een gladde massa en kruid naar smaak met bieslook, nootmuskaat, peper en zout.

  7. Trek ondertussen de ontdooide scharfilets voorzichtig open in het midden. Vul op met de ansjovis en wentel door de bloem.

  8. Verhit 5 eetl. olijfolie in een pan en bak de opgevulde scharfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met peper. Haal uit de pan en hou warm.

  9. Smelt 2 eetl. boter in dezelfde kookpan en bak de tomatenblokjes en de kappertjes 2 min. Kruid met peper en zout en besprenkel met 3 eetl. citroensap.

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord een scharfilet, lepel er de tomatenblokjes met kappertjes rond en geef er een eetl. uienpuree bij. Serveer met aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de tomaten in blokjes.

  4. Snipper de uien en het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt voor de uienpuree 2 eetl. boter in een kookpan. Voeg de fijngesnipperde uien, de witte wijn en de room toe. Dek af en laat gedurende 10 min. zachtjes sudderen. Mix tot een gladde massa en kruid naar smaak met bieslook, nootmuskaat, peper en zout.

  7. Trek ondertussen de ontdooide scharfilets voorzichtig open in het midden. Vul op met de ansjovis en wentel door de bloem.

  8. Verhit 5 eetl. olijfolie in een pan en bak de opgevulde scharfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met peper. Haal uit de pan en hou warm.

  9. Smelt 2 eetl. boter in dezelfde kookpan en bak de tomatenblokjes en de kappertjes 2 min. Kruid met peper en zout en besprenkel met 3 eetl. citroensap.

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord een scharfilet, lepel er de tomatenblokjes met kappertjes rond en geef er een eetl. uienpuree bij. Serveer met aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 17.1 g
Eiwit 24.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Bois de la Garde rosé A.C. Côtes du Rhône Wijn Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit, kleine bloemetjes en kruid-nagel. Levendige, soepele en krachtige smaak. Wijn Lafleur Chevalier wit A.C. Bordeaux Wijn Droge witte bordeaux van sémillon- en sauvignondruiven.

Bekijk het recept digitaal