Schar met Thaise bloemkoolcurry
Schar met Thaise bloemkoolcurry

Schar met Thaise bloemkoolcurry

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 34.1 g
Koolhydraat 78.9 g
Eiwit 34.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de wortelen in staafjes.

  4. Schil de aardappel en snij in dunne plakjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de zonnebloemolie in een brede pan met antiaanbaklaag en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  8. Bestrooi met de bloem en het kerriepoeder. Laat even bakken en roer om.

  9. Neem de pan van het vuur en giet er al roerend de kokosmelk en de lichte room bij.

  10. Verkruimel er het halve blokje visbouillon over en voeg de suiker toe. Kruid met het zout en de cayennepeper. Breng al roerend aan de kook.

  11. Voeg de diepgevroren bloemkoolroosjes, de aardappelplakjes en de wortelen toe. Dek af en laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur.

  12. Leg de diepgevroren scharfilets op de groenten en laat nog 20 à 25 min. pruttelen op een zacht vuur. Draai de visfilets halverwege om.

  13. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  14. Snij de mango in partjes en wentel ze door het kokospoeder.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de vis en de groenten over de borden. Serveer met de basmatirijst en werk af met de partjes mango.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de wortelen in staafjes.

  4. Schil de aardappel en snij in dunne plakjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de zonnebloemolie in een brede pan met antiaanbaklaag en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  8. Bestrooi met de bloem en het kerriepoeder. Laat even bakken en roer om.

  9. Neem de pan van het vuur en giet er al roerend de kokosmelk en de lichte room bij.

  10. Verkruimel er het halve blokje visbouillon over en voeg de suiker toe. Kruid met het zout en de cayennepeper. Breng al roerend aan de kook.

  11. Voeg de diepgevroren bloemkoolroosjes, de aardappelplakjes en de wortelen toe. Dek af en laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur.

  12. Leg de diepgevroren scharfilets op de groenten en laat nog 20 à 25 min. pruttelen op een zacht vuur. Draai de visfilets halverwege om.

  13. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  14. Snij de mango in partjes en wentel ze door het kokospoeder.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de vis en de groenten over de borden. Serveer met de basmatirijst en werk af met de partjes mango.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 34.1 g
Koolhydraat 78.9 g
Eiwit 34.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Pinot Gris 'Sélection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal