Schar op een kleurig paprikabed
Schar op een kleurig paprikabed

Schar op een kleurig paprikabed

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 48.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij de paprika's in reepjes.

  3. Haal het vel van de tomaten, verwijder de pitten en snij ze in partjes.

  4. Bereiding:
  5. Laat 2 eetl. olijfolie heet worden in een brede kookpot. Doe er de paprikareepjes bij en laat ze 5 min. stoven. Roer goed om.

  6. Voeg de partjes tomaat toe, roer om en kruid met peper en zout.

  7. Schik er de diepgevroren visfilets bovenop, kruid met 2 koffiel. basilicum, peper en zout. Giet er de witte wijn bij en voeg er het fijngesneden teentje knoflook aan toe. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur gedurende 10 min. pruttelen.

  8. Neem het deksel weg, draai de vis om en laat nog 5 min. verder sudderen.

  9. Haal de vis uit de pan en roer het groentemengsel om. Kruid met paprikapoeder en dik aan, indien nodig, met 1 eetl. paneermeel.

  10. Schep het paprikamengsel op een schotel en schik er de vis bovenop.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met tagliatelle of rijst (1).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij de paprika's in reepjes.

  3. Haal het vel van de tomaten, verwijder de pitten en snij ze in partjes.

  4. Bereiding:
  5. Laat 2 eetl. olijfolie heet worden in een brede kookpot. Doe er de paprikareepjes bij en laat ze 5 min. stoven. Roer goed om.

  6. Voeg de partjes tomaat toe, roer om en kruid met peper en zout.

  7. Schik er de diepgevroren visfilets bovenop, kruid met 2 koffiel. basilicum, peper en zout. Giet er de witte wijn bij en voeg er het fijngesneden teentje knoflook aan toe. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur gedurende 10 min. pruttelen.

  8. Neem het deksel weg, draai de vis om en laat nog 5 min. verder sudderen.

  9. Haal de vis uit de pan en roer het groentemengsel om. Kruid met paprikapoeder en dik aan, indien nodig, met 1 eetl. paneermeel.

  10. Schep het paprikamengsel op een schotel en schik er de vis bovenop.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met tagliatelle of rijst (1).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 48.9 g

Bekijk het recept digitaal