Scharfilet met groenekool en romige mosterdpuree
Scharfilet met groenekool en romige mosterdpuree

Scharfilet met groenekool en romige mosterdpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 33.5 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 71.1 g
Suiker 13.7 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 30.7 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de nerven uit de bladeren groenekool en snij de bladeren in fijne reepjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Pers het knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Kook de groenekool 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de groenekool toe en laat even stoven. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de scharfilets 2 à 3 min. aan elke kant.

  11. Roer de mosterd, 1 eetl. boter, de eidooier en de room onder de puree. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep de puree en de groenekool op de borden en geef er een scharfilet bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de nerven uit de bladeren groenekool en snij de bladeren in fijne reepjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Pers het knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Kook de groenekool 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de groenekool toe en laat even stoven. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de scharfilets 2 à 3 min. aan elke kant.

  11. Roer de mosterd, 1 eetl. boter, de eidooier en de room onder de puree. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep de puree en de groenekool op de borden en geef er een scharfilet bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 33.5 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 71.1 g
Suiker 13.7 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 30.7 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hapkin Sterk blond bie Wijn Sancerre A.O.P. Manoir du Fort

Bekijk het recept digitaal