- Bewaar

- Bewaar
Scharfilet met groenekool en romige mosterdpuree
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin Sterk blond bie Wijn Sancerre A.O.P. Manoir du Fort
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de nerven uit de bladeren groenekool en snij de bladeren in fijne reepjes.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Kook de groenekool 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de groenekool toe en laat even stoven. Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de scharfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Roer de mosterd, 1 eetl. boter, de eidooier en de room onder de puree. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep de puree en de groenekool op de borden en geef er een scharfilet bij.
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin Sterk blond bie Wijn Sancerre A.O.P. Manoir du Fort
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de nerven uit de bladeren groenekool en snij de bladeren in fijne reepjes.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Kook de groenekool 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de groenekool toe en laat even stoven. Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de scharfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Roer de mosterd, 1 eetl. boter, de eidooier en de room onder de puree. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep de puree en de groenekool op de borden en geef er een scharfilet bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin Sterk blond bie Wijn Sancerre A.O.P. Manoir du Fort