Scharfilets met erwtenpuree en tomatensalsa
Scharfilets met erwtenpuree en tomatensalsa

Scharfilets met erwtenpuree en tomatensalsa

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 39.3 g
Eiwit 46.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scharfilets oppervlakkig -ontdooien.

  3. Snipper de ui, het knoflook en het bieslook.

  4. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Snij de tomaten in kleine stukken.

  6. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken.

  7. Bereiding:
  8. Laat de aardappelen gedurende ± 20 min. koken in 1 L water met het groentebouillonblokje. Voeg de laatste 2 à 3 min. de diepgevroren erwten toe.

  9. Giet de aardappelen en de erwten af, laat even drogen op het vuur en pureer alles. Voeg de melk toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig gedurende ± 2 min.

  11. Voeg de tomatenstukken, het klontje suiker en de wijnazijn toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Voeg op het einde van de kooktijd de gedroogde tomatenreepjes toe en laat even doorwarmen.

  13. Smelt de boter in een pan en bak de scharfilets gedurende 3 min. aan elke zijde. Draai de filets maar keer om. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

  14. Afwerking:
  15. Schik 2 eetl. erwtenpuree op elk bord en leg er 1 à 2 scharfilets naast.

  16. Lepel er de tomatensalsa over en bestrooi rijkelijk met bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scharfilets oppervlakkig -ontdooien.

  3. Snipper de ui, het knoflook en het bieslook.

  4. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Snij de tomaten in kleine stukken.

  6. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken.

  7. Bereiding:
  8. Laat de aardappelen gedurende ± 20 min. koken in 1 L water met het groentebouillonblokje. Voeg de laatste 2 à 3 min. de diepgevroren erwten toe.

  9. Giet de aardappelen en de erwten af, laat even drogen op het vuur en pureer alles. Voeg de melk toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig gedurende ± 2 min.

  11. Voeg de tomatenstukken, het klontje suiker en de wijnazijn toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Voeg op het einde van de kooktijd de gedroogde tomatenreepjes toe en laat even doorwarmen.

  13. Smelt de boter in een pan en bak de scharfilets gedurende 3 min. aan elke zijde. Draai de filets maar keer om. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

  14. Afwerking:
  15. Schik 2 eetl. erwtenpuree op elk bord en leg er 1 à 2 scharfilets naast.

  16. Lepel er de tomatensalsa over en bestrooi rijkelijk met bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 39.3 g
Eiwit 46.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Uitstekende droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter. Deze fijne riesling zal u verleiden met z'n heerlijk en rijk boeket. Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest -typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een droge, frisse smaak met karakteristieke kruidigheid.

Bekijk het recept digitaal