- Bewaar

- Bewaar
Scharrolletjes met prei en geitenkaas
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scharrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de prei in de lengte in 2 en snij vervolgens in stukken van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de geitenkaas in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. boter en verdeel er de prei en de blokjes geitenkaas over.
-
Leg de scharrolletjes boven op de prei en lepel over elk scharrolletje wat tapenade. Hou nog wat tapenade over voor de puree. Druk lichtjes aan.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pureer de aardappelen en meng er de lichte room, de eidooier en de rest van de tapenade onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en serveer er de scharrolletjes met prei bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scharrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de prei in de lengte in 2 en snij vervolgens in stukken van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de geitenkaas in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. boter en verdeel er de prei en de blokjes geitenkaas over.
-
Leg de scharrolletjes boven op de prei en lepel over elk scharrolletje wat tapenade. Hou nog wat tapenade over voor de puree. Druk lichtjes aan.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pureer de aardappelen en meng er de lichte room, de eidooier en de rest van de tapenade onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en serveer er de scharrolletjes met prei bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' A.O.P. Corbières