Scharrolletjes met prei en geitenkaas
Scharrolletjes met prei en geitenkaas

Scharrolletjes met prei en geitenkaas

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 31.7 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 35.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scharrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de prei in de lengte in 2 en snij vervolgens in stukken van 1 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de geitenkaas in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. boter en verdeel er de prei en de blokjes geitenkaas over.

  12. Leg de scharrolletjes boven op de prei en lepel over elk scharrolletje wat tapenade. Hou nog wat tapenade over voor de puree. Druk lichtjes aan.

  13. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Pureer de aardappelen en meng er de lichte room, de eidooier en de rest van de tapenade onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de puree over de borden en serveer er de scharrolletjes met prei bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scharrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de prei in de lengte in 2 en snij vervolgens in stukken van 1 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de geitenkaas in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. boter en verdeel er de prei en de blokjes geitenkaas over.

  12. Leg de scharrolletjes boven op de prei en lepel over elk scharrolletje wat tapenade. Hou nog wat tapenade over voor de puree. Druk lichtjes aan.

  13. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Pureer de aardappelen en meng er de lichte room, de eidooier en de rest van de tapenade onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de puree over de borden en serveer er de scharrolletjes met prei bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 31.7 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 35.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal