- Bewaar

- Bewaar
Schelpjespasta met gerookte runderfilet en peren
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn `Rode' elzaswijn met een heerlijk kersenboeket. Deze droge, frisse en fruitige wijn is op z'n best als u hem jong drinkt. Koel schenken. Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de korst van de gorgonzola en laat de kaas op kamertemperatuur komen.
-
Rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
-
Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Snij in de breedte in fijne plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
-
Snipper de ui heel fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de pasta gedurende 10 min. in lichtjes gezouten kokend water waaraan u wat olijfolie toevoegt.
-
Giet af, spoel onder koud stromend water en laat volledig afkoelen.
-
Bereid intussen de saus.
-
Plet de gorgonzola met een vork in een diep bord.
-
Meng er de rodewijnazijn onder tot een gladde pasta. Voeg 4 eetl. olijfolie toe en meng opnieuw met de vork. Klop er beetje bij beetje de rest van de olijfolie onder met een klopper.
-
Giet de koude pasta in een ruime slakom en meng er de plakjes peer, de rozijntjes en de fijngesnipperde ui onder.
-
Giet er de helft van de saus over en roer goed om. Zet koel weg gedurende 1 uur.
-
Afwerking:
-
Schik de sneetjes runderfilet op de borden (leg ze mooi open zodat ze elkaar lichtjes overlappen) en verdeel er de pastasalade over.
-
Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en versier met een fijn blaadje (bv. kervel).
-
Geef er de rest van de gorgonzolasaus apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn `Rode' elzaswijn met een heerlijk kersenboeket. Deze droge, frisse en fruitige wijn is op z'n best als u hem jong drinkt. Koel schenken. Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de korst van de gorgonzola en laat de kaas op kamertemperatuur komen.
-
Rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
-
Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Snij in de breedte in fijne plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
-
Snipper de ui heel fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de pasta gedurende 10 min. in lichtjes gezouten kokend water waaraan u wat olijfolie toevoegt.
-
Giet af, spoel onder koud stromend water en laat volledig afkoelen.
-
Bereid intussen de saus.
-
Plet de gorgonzola met een vork in een diep bord.
-
Meng er de rodewijnazijn onder tot een gladde pasta. Voeg 4 eetl. olijfolie toe en meng opnieuw met de vork. Klop er beetje bij beetje de rest van de olijfolie onder met een klopper.
-
Giet de koude pasta in een ruime slakom en meng er de plakjes peer, de rozijntjes en de fijngesnipperde ui onder.
-
Giet er de helft van de saus over en roer goed om. Zet koel weg gedurende 1 uur.
-
Afwerking:
-
Schik de sneetjes runderfilet op de borden (leg ze mooi open zodat ze elkaar lichtjes overlappen) en verdeel er de pastasalade over.
-
Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en versier met een fijn blaadje (bv. kervel).
-
Geef er de rest van de gorgonzolasaus apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn `Rode' elzaswijn met een heerlijk kersenboeket. Deze droge, frisse en fruitige wijn is op z'n best als u hem jong drinkt. Koel schenken. Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket.