Schelpjespasta met gerookte runderfilet en peren
Schelpjespasta met gerookte runderfilet en peren

Schelpjespasta met gerookte runderfilet en peren

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 818 kcal
Vet 40.2 g
Koolhydraat 78.3 g
Eiwit 34.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de korst van de gorgonzola en laat de kaas op kamertemperatuur komen.

  3. Rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  4. Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Snij in de breedte in fijne plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.

  5. Snipper de ui heel fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gedurende 10 min. in lichtjes gezouten kokend water waaraan u wat olijfolie toevoegt.

  8. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat volledig afkoelen.

  9. Bereid intussen de saus.

  10. Plet de gorgonzola met een vork in een diep bord.

  11. Meng er de rodewijnazijn onder tot een gladde pasta. Voeg 4 eetl. olijfolie toe en meng opnieuw met de vork. Klop er beetje bij beetje de rest van de olijfolie onder met een klopper.

  12. Giet de koude pasta in een ruime slakom en meng er de plakjes peer, de rozijntjes en de fijngesnipperde ui onder.

  13. Giet er de helft van de saus over en roer goed om. Zet koel weg gedurende 1 uur.

  14. Afwerking:
  15. Schik de sneetjes runderfilet op de borden (leg ze mooi open zodat ze elkaar lichtjes overlappen) en verdeel er de pastasalade over.

  16. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en versier met een fijn blaadje (bv. kervel).

  17. Geef er de rest van de gorgonzolasaus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de korst van de gorgonzola en laat de kaas op kamertemperatuur komen.

  3. Rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  4. Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Snij in de breedte in fijne plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.

  5. Snipper de ui heel fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gedurende 10 min. in lichtjes gezouten kokend water waaraan u wat olijfolie toevoegt.

  8. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat volledig afkoelen.

  9. Bereid intussen de saus.

  10. Plet de gorgonzola met een vork in een diep bord.

  11. Meng er de rodewijnazijn onder tot een gladde pasta. Voeg 4 eetl. olijfolie toe en meng opnieuw met de vork. Klop er beetje bij beetje de rest van de olijfolie onder met een klopper.

  12. Giet de koude pasta in een ruime slakom en meng er de plakjes peer, de rozijntjes en de fijngesnipperde ui onder.

  13. Giet er de helft van de saus over en roer goed om. Zet koel weg gedurende 1 uur.

  14. Afwerking:
  15. Schik de sneetjes runderfilet op de borden (leg ze mooi open zodat ze elkaar lichtjes overlappen) en verdeel er de pastasalade over.

  16. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en versier met een fijn blaadje (bv. kervel).

  17. Geef er de rest van de gorgonzolasaus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 818 kcal
Vet 40.2 g
Koolhydraat 78.3 g
Eiwit 34.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn `Rode' elzaswijn met een heerlijk kersenboeket. Deze droge, frisse en fruitige wijn is op z'n best als u hem jong drinkt. Koel schenken. Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket.

Bekijk het recept digitaal