Schelvis met erwten en peultjes
Schelvis met erwten en peultjes

Schelvis met erwten en peultjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 70.6 g
Suiker 4.7 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 36.9 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de diepgevroren schelvishaasjes volledig ontdooien en dep droog. Bestrooi met het kerriepoeder en laat 10 min. rusten

  4. Snipper intussen de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Kook intussen de peultjes 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui 1 min. glazig. Haal uit de pan.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de schelvishaasjes 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant.

  10. Voeg de diepgevroren erwten en de ui toe en overgiet met de room. Kruid met peper en zout en laat 10 min. sudderen. Voeg de peultjes toe en laat even opwarmen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook of stoom 50 g peultjes, 50 g diepgevroren erwten en 30 g rijst 15 min. gaar. Voeg 5 min. voor het einde 30 g schelvishaasje toe. Giet af. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de diepgevroren schelvishaasjes volledig ontdooien en dep droog. Bestrooi met het kerriepoeder en laat 10 min. rusten

  4. Snipper intussen de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Kook intussen de peultjes 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui 1 min. glazig. Haal uit de pan.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de schelvishaasjes 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant.

  10. Voeg de diepgevroren erwten en de ui toe en overgiet met de room. Kruid met peper en zout en laat 10 min. sudderen. Voeg de peultjes toe en laat even opwarmen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook of stoom 50 g peultjes, 50 g diepgevroren erwten en 30 g rijst 15 min. gaar. Voeg 5 min. voor het einde 30 g schelvishaasje toe. Giet af. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 70.6 g
Suiker 4.7 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 36.9 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal