Schelvis met erwtenpesto en wortelpuree

Schelvis met erwtenpesto en wortelpuree

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 42.7 g
Koolhydraat 45.8 g
Eiwit 31.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de gerookte ham in fijne reepjes.

  4. Maak de pesto: laat de erwtjes volledig ontdooien en mix met de gerookte ham, het knoflookteentje, de pijnboompitten en de olijfolie tot een gladde mengeling.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen en de diepgevroren wortelen 25 min. in lichtgezouten water, samen met de tijm en het blaadje laurier.

  9. Verdeel ondertussen de pesto over de stukken schelvis en leg ze naast elkaar in een grote kookpot. Giet er de visfond rond en voeg de fijngesnipperde sjalotten toe. Laat ± 25 min. gaar worden (naargelang de dikte van de porties.)

  10. Giet de aardappelen en de wortelen af, verwijder het blaadje laurier en pureer. Meng er de mierikswortel en de lichte room onder. Kruid met peper en zout.

  11. Haal de vis uit de kookpot en hou warm.

  12. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de koude boter toe aan het kookvocht van de vis. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de schelvis met 2 bootjes puree. Geef er de saus apart bij.

Tip

Nog erwten over? - Maak er erwtjespuree van. Lekker bij gebakken spek of een gebakken hammetje. - Voeg ze toe aan een risotto. Lekker bij gebakken pladijs. - Maak er een winterse erwtensoep `Saint-Germain' van, met gebakken spekjes en croutons.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de gerookte ham in fijne reepjes.

  4. Maak de pesto: laat de erwtjes volledig ontdooien en mix met de gerookte ham, het knoflookteentje, de pijnboompitten en de olijfolie tot een gladde mengeling.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen en de diepgevroren wortelen 25 min. in lichtgezouten water, samen met de tijm en het blaadje laurier.

  9. Verdeel ondertussen de pesto over de stukken schelvis en leg ze naast elkaar in een grote kookpot. Giet er de visfond rond en voeg de fijngesnipperde sjalotten toe. Laat ± 25 min. gaar worden (naargelang de dikte van de porties.)

  10. Giet de aardappelen en de wortelen af, verwijder het blaadje laurier en pureer. Meng er de mierikswortel en de lichte room onder. Kruid met peper en zout.

  11. Haal de vis uit de kookpot en hou warm.

  12. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de koude boter toe aan het kookvocht van de vis. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de schelvis met 2 bootjes puree. Geef er de saus apart bij.

Tip

Nog erwten over? - Maak er erwtjespuree van. Lekker bij gebakken spek of een gebakken hammetje. - Voeg ze toe aan een risotto. Lekker bij gebakken pladijs. - Maak er een winterse erwtensoep `Saint-Germain' van, met gebakken spekjes en croutons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 42.7 g
Koolhydraat 45.8 g
Eiwit 31.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Speciale Op-Ale Wijn Casa Mayor | Chardonnay Old Vines | Colchagua Valley | Chili

Bekijk het recept digitaal