- Bewaar
- Bewaar
Schelvis met erwtenpesto en wortelpuree
Onze drankensuggesties
Bier Speciale Op-Ale Wijn Casa Mayor | Chardonnay Old Vines | Colchagua Valley | Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de gerookte ham in fijne reepjes.
-
Maak de pesto: laat de erwtjes volledig ontdooien en mix met de gerookte ham, het knoflookteentje, de pijnboompitten en de olijfolie tot een gladde mengeling.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de diepgevroren wortelen 25 min. in lichtgezouten water, samen met de tijm en het blaadje laurier.
-
Verdeel ondertussen de pesto over de stukken schelvis en leg ze naast elkaar in een grote kookpot. Giet er de visfond rond en voeg de fijngesnipperde sjalotten toe. Laat ± 25 min. gaar worden (naargelang de dikte van de porties.)
-
Giet de aardappelen en de wortelen af, verwijder het blaadje laurier en pureer. Meng er de mierikswortel en de lichte room onder. Kruid met peper en zout.
-
Haal de vis uit de kookpot en hou warm.
-
Voeg beetje bij beetje en al kloppend de koude boter toe aan het kookvocht van de vis. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de schelvis met 2 bootjes puree. Geef er de saus apart bij.
Nog erwten over? - Maak er erwtjespuree van. Lekker bij gebakken spek of een gebakken hammetje. - Voeg ze toe aan een risotto. Lekker bij gebakken pladijs. - Maak er een winterse erwtensoep `Saint-Germain' van, met gebakken spekjes en croutons.
Onze drankensuggesties
Bier Speciale Op-Ale Wijn Casa Mayor | Chardonnay Old Vines | Colchagua Valley | Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de gerookte ham in fijne reepjes.
-
Maak de pesto: laat de erwtjes volledig ontdooien en mix met de gerookte ham, het knoflookteentje, de pijnboompitten en de olijfolie tot een gladde mengeling.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de diepgevroren wortelen 25 min. in lichtgezouten water, samen met de tijm en het blaadje laurier.
-
Verdeel ondertussen de pesto over de stukken schelvis en leg ze naast elkaar in een grote kookpot. Giet er de visfond rond en voeg de fijngesnipperde sjalotten toe. Laat ± 25 min. gaar worden (naargelang de dikte van de porties.)
-
Giet de aardappelen en de wortelen af, verwijder het blaadje laurier en pureer. Meng er de mierikswortel en de lichte room onder. Kruid met peper en zout.
-
Haal de vis uit de kookpot en hou warm.
-
Voeg beetje bij beetje en al kloppend de koude boter toe aan het kookvocht van de vis. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de schelvis met 2 bootjes puree. Geef er de saus apart bij.
Nog erwten over? - Maak er erwtjespuree van. Lekker bij gebakken spek of een gebakken hammetje. - Voeg ze toe aan een risotto. Lekker bij gebakken pladijs. - Maak er een winterse erwtensoep `Saint-Germain' van, met gebakken spekjes en croutons.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Speciale Op-Ale Wijn Casa Mayor | Chardonnay Old Vines | Colchagua Valley | Chili