Schelvis met gestoofde venkel in paprikaroom en krieltjes
Schelvis met gestoofde venkel in paprikaroom en krieltjes

Schelvis met gestoofde venkel in paprikaroom en krieltjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 34.7 g
Suiker 10.6 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 33.5 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snipper de rest fijn.

  3. Laat de gegrilde paprika's uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde venkel ± 15 min. Voeg enkele eetl. water toe zodat de venkel niet aanbrandt. Kruid met peper en zout.

  6. Breng intussen 1 L water aan de kook samen met de bouillonblokjes. Neem van het vuur en leg er de schelvishaasjes in. Dek af en laat ± 10 min. garen.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de voorgekookte krielaardappelen goudbruin. Kruid met zout.

  8. Mix de gegrilde paprika's samen met de room fijn. Giet de paprikaroom over de gestoofde venkel en laat nog 2 min. verder stoven. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  9. Schep de vis uit de bouillon en kruid met peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snipper de rest fijn.

  3. Laat de gegrilde paprika's uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde venkel ± 15 min. Voeg enkele eetl. water toe zodat de venkel niet aanbrandt. Kruid met peper en zout.

  6. Breng intussen 1 L water aan de kook samen met de bouillonblokjes. Neem van het vuur en leg er de schelvishaasjes in. Dek af en laat ± 10 min. garen.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de voorgekookte krielaardappelen goudbruin. Kruid met zout.

  8. Mix de gegrilde paprika's samen met de room fijn. Giet de paprikaroom over de gestoofde venkel en laat nog 2 min. verder stoven. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  9. Schep de vis uit de bouillon en kruid met peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 34.7 g
Suiker 10.6 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 33.5 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grosse Bertha Witbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal