Schelvis met mosterdkorstje, spek en andijvie
Schelvis met mosterdkorstje, spek en andijvie

Schelvis met mosterdkorstje, spek en andijvie

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 54.8 g
Suiker 3.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 43.2 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de harde kern uit de andijvie en snij de rest in fijne reepjes.

  5. Snipper de peterselie fijn en meng er het paneermeel en de mosterd onder. Verdeel de mengeling over de stukken schelvis.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan met deksel en bak de ui en de spekblokjes 1 à 2 min.

  8. Voeg de andijvie toe en roerbak 1 à 2 min. Overgiet met de visbouillon en schik de stukken schelvis naast elkaar op de andijvie. Dek af en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.

  9. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met 5 dl kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er de boter onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de schelvis en de andijvie over de borden en serveer met de couscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de harde kern uit de andijvie en snij de rest in fijne reepjes.

  5. Snipper de peterselie fijn en meng er het paneermeel en de mosterd onder. Verdeel de mengeling over de stukken schelvis.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan met deksel en bak de ui en de spekblokjes 1 à 2 min.

  8. Voeg de andijvie toe en roerbak 1 à 2 min. Overgiet met de visbouillon en schik de stukken schelvis naast elkaar op de andijvie. Dek af en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.

  9. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met 5 dl kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er de boter onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de schelvis en de andijvie over de borden en serveer met de couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 54.8 g
Suiker 3.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 43.2 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier met een fruitige neus en een rijke, frisse smaak. Wijn Camino del Sur Verdejo - D.O. Rueda - Spanje Frisse witte wijn met aroma's van vers wit fruit (pas geplukte appeltjes) en een sappige smaak.

Bekijk het recept digitaal