Schelvis met peterseliepesto en Ganda-ham
Schelvis met peterseliepesto en Ganda-ham

Schelvis met peterseliepesto en Ganda-ham

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 20.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe 3 takjes peterselie samen met de sjalot, de pijnboompitten en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

  3. Snipper 1 takje peterselie fijn.

  4. Hak de macadamianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng met de fijngesnipperde peterselie.

  5. Snij elk schelvishaasje in 2 stukken.

  6. Besmeer de stukjes vis met de pesto. Vouw de sneetjes Ganda-ham dicht en leg ze op stukjes vis. Leg er telkens 1 tapastomaat op en zet vast met een cocktailprikker.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de stukken schelvis in een ovenschaal en schik er de rest van de tapastomaten in trosjes naast. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schik de vis op de borden en leg er wat tapastomaten naast. Bestrooi met de grofgehakte macadamianoten. Geef er een stukje stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe 3 takjes peterselie samen met de sjalot, de pijnboompitten en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

  3. Snipper 1 takje peterselie fijn.

  4. Hak de macadamianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng met de fijngesnipperde peterselie.

  5. Snij elk schelvishaasje in 2 stukken.

  6. Besmeer de stukjes vis met de pesto. Vouw de sneetjes Ganda-ham dicht en leg ze op stukjes vis. Leg er telkens 1 tapastomaat op en zet vast met een cocktailprikker.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de stukken schelvis in een ovenschaal en schik er de rest van de tapastomaten in trosjes naast. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schik de vis op de borden en leg er wat tapastomaten naast. Bestrooi met de grofgehakte macadamianoten. Geef er een stukje stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 20.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië

Bekijk het recept digitaal