- Bewaar

- Bewaar
Schelvishaasje met aardpeerpuree en notenboter
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Château de Vaugelas A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de schelvis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Schil de aardperen en snij in gelijke stukken.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de gratin dauphinois naast elkaar in een ovenschaal en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de stukken aardpeer en het gepelde teentje knoflook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
-
Bak de hazelnoten 1 à 2 min in een braadpan zonder vetstof. Haal uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak de schelvishaasjes 8 à 10 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
-
Blus de pan met het citroensap en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er 1 eetl. boter, de citroenzeste en de hazelnoten onder. Kruid af naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardpeerpuree over de borden. Schik er een schelvishaasje op en lepel er de notenboter over. Serveer met de gratin dauphinois.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Château de Vaugelas A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de schelvis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Schil de aardperen en snij in gelijke stukken.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de gratin dauphinois naast elkaar in een ovenschaal en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de stukken aardpeer en het gepelde teentje knoflook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
-
Bak de hazelnoten 1 à 2 min in een braadpan zonder vetstof. Haal uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak de schelvishaasjes 8 à 10 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
-
Blus de pan met het citroensap en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er 1 eetl. boter, de citroenzeste en de hazelnoten onder. Kruid af naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardpeerpuree over de borden. Schik er een schelvishaasje op en lepel er de notenboter over. Serveer met de gratin dauphinois.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Château de Vaugelas A.O.P. Languedoc