Schnitzel met penne en groene groenten in zure room
Schnitzel met penne en groene groenten in zure room

Schnitzel met penne en groene groenten in zure room

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 891 kcal
Vet 36.3 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 97.4 g
Suiker 10.4 g
Vezel 9 g
Eiwit 39.4 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Verwijder het harde uiteinde van de groene-aspergepunten en snij in 2.

  4. Scheur de blaadjes basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min.

  8. Voeg de groene- aspergepunten onder en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met de tijm.

  9. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat nog 2 à 3 min. mee garen.

  10. Roer er de zure room onder en kruid met peper en zout.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenenschnitzels ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Roer de groenten onder de penne en verdeel over de borden.

  14. Bestrooi met het basilicum en de pijnboompitten.

  15. Snij de schnitzels in schuine repen en verdeel over de pasta.

Tip

Wat kan je maken met een restje erwten? Lekker beleg voor de boterham! Kook de diepgevroren erwten samen met 1 fijngehakte sjalot 2 à 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak grof. Breng op smaak met fijngesnipperde munt, een beetje citroensap, peper en zout. Verdeel over een sneetje geroosterd brood, ciabatta, stokbrood ... Verkruimel er wat burrata (Italiaanse verse kaas) over en werk af met een blaadje munt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Verwijder het harde uiteinde van de groene-aspergepunten en snij in 2.

  4. Scheur de blaadjes basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min.

  8. Voeg de groene- aspergepunten onder en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met de tijm.

  9. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat nog 2 à 3 min. mee garen.

  10. Roer er de zure room onder en kruid met peper en zout.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenenschnitzels ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Roer de groenten onder de penne en verdeel over de borden.

  14. Bestrooi met het basilicum en de pijnboompitten.

  15. Snij de schnitzels in schuine repen en verdeel over de pasta.

Tip

Wat kan je maken met een restje erwten? Lekker beleg voor de boterham! Kook de diepgevroren erwten samen met 1 fijngehakte sjalot 2 à 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak grof. Breng op smaak met fijngesnipperde munt, een beetje citroensap, peper en zout. Verdeel over een sneetje geroosterd brood, ciabatta, stokbrood ... Verkruimel er wat burrata (Italiaanse verse kaas) over en werk af met een blaadje munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 891 kcal
Vet 36.3 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 97.4 g
Suiker 10.4 g
Vezel 9 g
Eiwit 39.4 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Laudum Nature Tempranillo D.O. Alicante - Spanje

Bekijk het recept digitaal