Schnitzel met zoetzure witloofbereiding
Schnitzel met zoetzure witloofbereiding

Schnitzel met zoetzure witloofbereiding

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 16.5 g
Eiwit 35 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij de rest in de lengte in repen van 2 tot 3 cm breed.

  3. Snij de selder heel fijn.

  4. Schil de appel en snij in fijne partjes. Bestrooi met de bloemsuiker.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot. Voeg het witloof toe en laat 3 min. stoven.

  9. Meng er de selder en de appelpartjes onder. Kruid met peper en zout. Laat 5 min. stoven en schep regelmatig om.

  10. Voeg de honing en de balsamicoazijn toe en laat nog 1 min. verder stoven.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de schnitzels 2 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij de rest in de lengte in repen van 2 tot 3 cm breed.

  3. Snij de selder heel fijn.

  4. Schil de appel en snij in fijne partjes. Bestrooi met de bloemsuiker.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot. Voeg het witloof toe en laat 3 min. stoven.

  9. Meng er de selder en de appelpartjes onder. Kruid met peper en zout. Laat 5 min. stoven en schep regelmatig om.

  10. Voeg de honing en de balsamicoazijn toe en laat nog 1 min. verder stoven.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de schnitzels 2 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 16.5 g
Eiwit 35 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal