Schorseneren
Schorseneren

Schorseneren

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 8.5 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Kook de schorseneren gaar in de kippenbouillon gedurende 10 min. Giet af.

  4. Smelt de boter en stoof de schorseneren samen met het geperste knoflook gedurende 2 à 3 min. Overgiet met het sap van 1/2 citroen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde peterselie.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met een stukje varkensvlees, wild, een gepocheerd eitje of gebakken visfilet. Ook lekker in soep, gebakken in de wok of in een stoofschotel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Kook de schorseneren gaar in de kippenbouillon gedurende 10 min. Giet af.

  4. Smelt de boter en stoof de schorseneren samen met het geperste knoflook gedurende 2 à 3 min. Overgiet met het sap van 1/2 citroen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde peterselie.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met een stukje varkensvlees, wild, een gepocheerd eitje of gebakken visfilet. Ook lekker in soep, gebakken in de wok of in een stoofschotel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 8.5 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal