Seitanstoofpotje met mediterrane groenten en krieltjes
Seitanstoofpotje met mediterrane groenten en krieltjes

Seitanstoofpotje met mediterrane groenten en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 41.7 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de tomaten in partjes en verwijder de pitjes.

  6. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  7. Boen de krielaardappelen schoon en snij in 2.

  8. Hak de blaadjes van de platte peterselie grof.

  9. Snij de granaatappel in 2 en klop de pitjes eruit door met een houten lepel op de vrucht te kloppen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.

  12. Voeg de aubergineblokjes toe en laat nog 3 min. bakken op een hoog vuur.

  13. Voeg de kruiden, de tomaten, de krielaardappelen en de seitan toe. Roerbak 2 min.

  14. Overgiet met de groentebouillon en laat 25 min. afgedekt sudderen.

  15. Kruid met peper en zout, en werk af met de peterselie en de granaatappelpitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de tomaten in partjes en verwijder de pitjes.

  6. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  7. Boen de krielaardappelen schoon en snij in 2.

  8. Hak de blaadjes van de platte peterselie grof.

  9. Snij de granaatappel in 2 en klop de pitjes eruit door met een houten lepel op de vrucht te kloppen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.

  12. Voeg de aubergineblokjes toe en laat nog 3 min. bakken op een hoog vuur.

  13. Voeg de kruiden, de tomaten, de krielaardappelen en de seitan toe. Roerbak 2 min.

  14. Overgiet met de groentebouillon en laat 25 min. afgedekt sudderen.

  15. Kruid met peper en zout, en werk af met de peterselie en de granaatappelpitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 41.7 g
Eiwit 31.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Hop Select Speciaalbier Wijn Jardin des Cigales Cinsault-Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal