Selder-appelquinoa met hazelnoten en waterkers
Selder-appelquinoa met hazelnoten en waterkers

Selder-appelquinoa met hazelnoten en waterkers

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 71.6 g
Suiker 26.1 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 13.2 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de groene selder in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 2 cm.

  7. Hak de hazelnoten en de waterkers grof.

  8. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  11. Roer er de quinoa onder en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  12. Roer na 10 min. de groene selder en de appelblokjes onder de quinoa en laat verder garen.

  13. Meng de hazelnoten en de waterkers onder de quinoa. Kruid met zwarte peper en zout.

Tip

Vervang de selder eens door 1/2 knolselder in blokjes. Even lekker, alleen wat zachter van smaak.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de groene selder in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 2 cm.

  7. Hak de hazelnoten en de waterkers grof.

  8. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  11. Roer er de quinoa onder en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  12. Roer na 10 min. de groene selder en de appelblokjes onder de quinoa en laat verder garen.

  13. Meng de hazelnoten en de waterkers onder de quinoa. Kruid met zwarte peper en zout.

Tip

Vervang de selder eens door 1/2 knolselder in blokjes. Even lekker, alleen wat zachter van smaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 71.6 g
Suiker 26.1 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 13.2 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier De Koninck Amberbier met licht zoete toetsen, een fi jne bitterheid van hop en op het einde toetsen van gebrande mout. Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc Licht goudgele wijn met intense aroma's van rijp fruit en toast. Frisse smaak met veel fruit.

Bekijk het recept digitaal