Seldersoep met gebakken spek
Seldersoep met gebakken spek

Seldersoep met gebakken spek

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 8.1 g
Suiker 3.5 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 8.2 g
Zout 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de selder en de aardappel en snij in stukken.

  4. Snipper de lente-uitjes en de ui fijn.

  5. Snij het spek in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui 1 min.

  8. Voeg de selder en de aardappelen toe en roerbak 1 min. Kruid met het kruidentuiltje.

  9. Doe er 1 L water en de bouillonblokjes bij. Laat 20 min. afgedekt sudderen.

  10. Bak het spek 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Mix de soep fijn. Kruid met peper.

  12. Afwerking:
  13. Schep de soep in kommetjes en werk af met de room, de lente-uitjes en het gebakken spek.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de selder en de aardappel en snij in stukken.

  4. Snipper de lente-uitjes en de ui fijn.

  5. Snij het spek in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui 1 min.

  8. Voeg de selder en de aardappelen toe en roerbak 1 min. Kruid met het kruidentuiltje.

  9. Doe er 1 L water en de bouillonblokjes bij. Laat 20 min. afgedekt sudderen.

  10. Bak het spek 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Mix de soep fijn. Kruid met peper.

  12. Afwerking:
  13. Schep de soep in kommetjes en werk af met de room, de lente-uitjes en het gebakken spek.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 8.1 g
Suiker 3.5 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 8.2 g
Zout 3.8 g

Bekijk het recept digitaal