Semifreddo met basilicumsiroop en gekaramelliseerde pistachenoten

Semifreddo met basilicumsiroop en gekaramelliseerde pistachenoten

Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 36.1 g
Suiker 35.1 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  4. Hak de helft van de pistachenoten grof.

  5. Bereiding:
  6. Laat 2 eetl. suiker, de honing en een snuifje zout smelten in 2 eetl. water in een kookpot op een zacht vuur. Laat dan goudbruin karamelliseren op een zacht vuur. Voeg de grofgehakte en de volledige pistachenoten toe en laat ook karamelliseren. Verdeel over bakpapier en laat volledig afkoelen.

  7. Klop intussen de room op tot de textuur van mayonaise in een grote mengkom.

  8. Klop de eidooiers op in een andere mengkom en voeg 100 g suiker beetje bij beetje toe tot een schuimige massa. Voeg de basilicumsiroop, de mascarpone en de frambozenconfituur toe. Voeg toe aan de slagroom en meng goed. Spatel er 100 g diepgevroren frambozen onder.

  9. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het mascarponebeslag.

  10. Hak alle afgekoelde pistachenoten grof en verdeel in 3 gelijke porties.

  11. Bekleed een (rechthoekige) bakvorm of ovenschaal met vershoudfolie. Bedek met 150 g diepgevroren frambozen en bestrooi met 1 portie pistachenoten.

  12. Schep er de helft van het beslag op en verdeel er de rest van de diepgevroren frambozen over. Bestrooi met nog 1 portie pistachenoten. Schep er de rest van het beslag op. Zet minstens 12 u. in de diepvries.

  13. Afwerking:
  14. Haal de semifreddo minstens 30 min. voor het serveren uit de diepvries en zet in de koelkast. Werk net voor het serveren af met de verse frambozen, de granaatappelpitjes, de rest van de gekaramelliseerde pistachenoten en enkele blaadjes basilicum. Snij in schijfjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  4. Hak de helft van de pistachenoten grof.

  5. Bereiding:
  6. Laat 2 eetl. suiker, de honing en een snuifje zout smelten in 2 eetl. water in een kookpot op een zacht vuur. Laat dan goudbruin karamelliseren op een zacht vuur. Voeg de grofgehakte en de volledige pistachenoten toe en laat ook karamelliseren. Verdeel over bakpapier en laat volledig afkoelen.

  7. Klop intussen de room op tot de textuur van mayonaise in een grote mengkom.

  8. Klop de eidooiers op in een andere mengkom en voeg 100 g suiker beetje bij beetje toe tot een schuimige massa. Voeg de basilicumsiroop, de mascarpone en de frambozenconfituur toe. Voeg toe aan de slagroom en meng goed. Spatel er 100 g diepgevroren frambozen onder.

  9. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het mascarponebeslag.

  10. Hak alle afgekoelde pistachenoten grof en verdeel in 3 gelijke porties.

  11. Bekleed een (rechthoekige) bakvorm of ovenschaal met vershoudfolie. Bedek met 150 g diepgevroren frambozen en bestrooi met 1 portie pistachenoten.

  12. Schep er de helft van het beslag op en verdeel er de rest van de diepgevroren frambozen over. Bestrooi met nog 1 portie pistachenoten. Schep er de rest van het beslag op. Zet minstens 12 u. in de diepvries.

  13. Afwerking:
  14. Haal de semifreddo minstens 30 min. voor het serveren uit de diepvries en zet in de koelkast. Werk net voor het serveren af met de verse frambozen, de granaatappelpitjes, de rest van de gekaramelliseerde pistachenoten en enkele blaadjes basilicum. Snij in schijfjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 36.1 g
Suiker 35.1 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal