- Bewaar

- Bewaar
Sesamscampi's en kokosballetjes met zoetzure rabarbersaus
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Hardy's `Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de rabarber en snij in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Doe de rabarber in een kookpot met de suiker, de frambozenazijn en 1 eetl. water. Laat ± 5 min. stoven, tot de rabarber uit elkaar valt. Mix fijn.
-
Doe intussen de bloem in een kommetje. Klop de eieren los in een 2e kommetje en meng de panko met het sesamzaad in een 3e kommetje.
-
Wentel de scampi's eerst in de bloem, daarna in de eieren, en dan in het pankomengsel. Hou apart.
-
Rol balletjes van het gehakt en rol ze door het kokospoeder.
-
Bak de balletjes ± 2 min. in een friteuse op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de scampi's ± 2 min. in de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer de hapjes met de zoetzure rabarbersaus.
- Wanneer rabarber niet in het seizoen is, kan u ook een beetje rabarbercompote verwarmen. Voeg de frambozenazijn toe en mix eventueel fijn (voeg de suiker niet meer toe). Of kies voor diepgevroren rabarber. - U kan dit hapje ook als voorgerecht serveren, met een slaatje. - Nog saus over? Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Ook lekker in combinatie met kip.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Hardy's `Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de rabarber en snij in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Doe de rabarber in een kookpot met de suiker, de frambozenazijn en 1 eetl. water. Laat ± 5 min. stoven, tot de rabarber uit elkaar valt. Mix fijn.
-
Doe intussen de bloem in een kommetje. Klop de eieren los in een 2e kommetje en meng de panko met het sesamzaad in een 3e kommetje.
-
Wentel de scampi's eerst in de bloem, daarna in de eieren, en dan in het pankomengsel. Hou apart.
-
Rol balletjes van het gehakt en rol ze door het kokospoeder.
-
Bak de balletjes ± 2 min. in een friteuse op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de scampi's ± 2 min. in de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer de hapjes met de zoetzure rabarbersaus.
- Wanneer rabarber niet in het seizoen is, kan u ook een beetje rabarbercompote verwarmen. Voeg de frambozenazijn toe en mix eventueel fijn (voeg de suiker niet meer toe). Of kies voor diepgevroren rabarber. - U kan dit hapje ook als voorgerecht serveren, met een slaatje. - Nog saus over? Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Ook lekker in combinatie met kip.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Hardy's `Nottage Hill' Chardonnay Australië