Sesamscampi's en kokosballetjes met zoetzure rabarbersaus
Sesamscampi's en kokosballetjes met zoetzure rabarbersaus

Sesamscampi's en kokosballetjes met zoetzure rabarbersaus

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 26.8 g
Suiker 14.3 g
Vezel 6 g
Eiwit 27.3 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de rabarber en snij in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Doe de rabarber in een kookpot met de suiker, de frambozenazijn en 1 eetl. water. Laat ± 5 min. stoven, tot de rabarber uit elkaar valt. Mix fijn.

  7. Doe intussen de bloem in een kommetje. Klop de eieren los in een 2e kommetje en meng de panko met het sesamzaad in een 3e kommetje.

  8. Wentel de scampi's eerst in de bloem, daarna in de eieren, en dan in het pankomengsel. Hou apart.

  9. Rol balletjes van het gehakt en rol ze door het kokospoeder.

  10. Bak de balletjes ± 2 min. in een friteuse op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de scampi's ± 2 min. in de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de hapjes met de zoetzure rabarbersaus.

Tip

- Wanneer rabarber niet in het seizoen is, kan u ook een beetje rabarbercompote verwarmen. Voeg de frambozenazijn toe en mix eventueel fijn (voeg de suiker niet meer toe). Of kies voor diepgevroren rabarber. - U kan dit hapje ook als voorgerecht serveren, met een slaatje. - Nog saus over? Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Ook lekker in combinatie met kip.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de rabarber en snij in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Doe de rabarber in een kookpot met de suiker, de frambozenazijn en 1 eetl. water. Laat ± 5 min. stoven, tot de rabarber uit elkaar valt. Mix fijn.

  7. Doe intussen de bloem in een kommetje. Klop de eieren los in een 2e kommetje en meng de panko met het sesamzaad in een 3e kommetje.

  8. Wentel de scampi's eerst in de bloem, daarna in de eieren, en dan in het pankomengsel. Hou apart.

  9. Rol balletjes van het gehakt en rol ze door het kokospoeder.

  10. Bak de balletjes ± 2 min. in een friteuse op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de scampi's ± 2 min. in de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de hapjes met de zoetzure rabarbersaus.

Tip

- Wanneer rabarber niet in het seizoen is, kan u ook een beetje rabarbercompote verwarmen. Voeg de frambozenazijn toe en mix eventueel fijn (voeg de suiker niet meer toe). Of kies voor diepgevroren rabarber. - U kan dit hapje ook als voorgerecht serveren, met een slaatje. - Nog saus over? Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Ook lekker in combinatie met kip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 26.8 g
Suiker 14.3 g
Vezel 6 g
Eiwit 27.3 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Hardy's `Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal