- Bewaar

- Bewaar
Shakshuka met aubergine
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de tomaten in stukjes.
-
Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de ciabatta's af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de aubergineblokjes 5 min.
-
Roer er de tomatenstukjes, de pepertjes, het knoflook, de tomatenpuree en het paprikapoeder onder. Overgiet met 1 dl water en kruid met de komijn, peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Breek de eieren voorzichtig over de groenten. Dek de kookpot af en laat nog 3 à 5 min. garen tot het eiwit gestold is (het eigeel mag nog lopend zijn).
-
Bestrooi met de peterselie en verkruimel er de feta over.
-
Afwerking:
-
Serveer met de ciabatta's.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de tomaten in stukjes.
-
Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de ciabatta's af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de aubergineblokjes 5 min.
-
Roer er de tomatenstukjes, de pepertjes, het knoflook, de tomatenpuree en het paprikapoeder onder. Overgiet met 1 dl water en kruid met de komijn, peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Breek de eieren voorzichtig over de groenten. Dek de kookpot af en laat nog 3 à 5 min. garen tot het eiwit gestold is (het eigeel mag nog lopend zijn).
-
Bestrooi met de peterselie en verkruimel er de feta over.
-
Afwerking:
-
Serveer met de ciabatta's.