Shakshuka met aubergine
Shakshuka met aubergine

Shakshuka met aubergine

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 715 kcal
Vet 37.2 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 79 g
Suiker 10.9 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 22.4 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de tomaten in stukjes.

  4. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.

  7. Hak de peterselie fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bak de ciabatta's af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de aubergineblokjes 5 min.

  12. Roer er de tomatenstukjes, de pepertjes, het knoflook, de tomatenpuree en het paprikapoeder onder. Overgiet met 1 dl water en kruid met de komijn, peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Breek de eieren voorzichtig over de groenten. Dek de kookpot af en laat nog 3 à 5 min. garen tot het eiwit gestold is (het eigeel mag nog lopend zijn).

  14. Bestrooi met de peterselie en verkruimel er de feta over.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de ciabatta's.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de tomaten in stukjes.

  4. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.

  7. Hak de peterselie fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bak de ciabatta's af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de aubergineblokjes 5 min.

  12. Roer er de tomatenstukjes, de pepertjes, het knoflook, de tomatenpuree en het paprikapoeder onder. Overgiet met 1 dl water en kruid met de komijn, peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Breek de eieren voorzichtig over de groenten. Dek de kookpot af en laat nog 3 à 5 min. garen tot het eiwit gestold is (het eigeel mag nog lopend zijn).

  14. Bestrooi met de peterselie en verkruimel er de feta over.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de ciabatta's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 715 kcal
Vet 37.2 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 79 g
Suiker 10.9 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 22.4 g
Zout 2 g

Bekijk het recept digitaal