Shepherd's pie met kruidige groentepuree
Shepherd's pie met kruidige groentepuree

Shepherd's pie met kruidige groentepuree

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 27.7 g
Eiwit 31.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de wortelen in kleine blokjes.

  5. Snij de champignons in dunne schijfjes.

  6. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Maak los met een vork en bak 5 min.

  10. Voeg de schijfjes champignon en de blokjes wortel toe, samen met het blaadje laurier. Roer er de tomatenpuree onder en bak even al roerend.

  11. Giet er de groentebouillon bij en laat 15 min. afgedekt gaar stoven. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijn gesnipperde uien en het knoflook samen met het paprikapoeder en de cayennepeper 10 min. op een zacht vuur.

  13. Verwarm de diepgevroren aardappelpuree in een kookpot.

  14. Roer tot een smeuïge puree en meng er de gestoofde uien en het knoflook onder.

  15. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant licht bruin is.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de wortelen in kleine blokjes.

  5. Snij de champignons in dunne schijfjes.

  6. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Maak los met een vork en bak 5 min.

  10. Voeg de schijfjes champignon en de blokjes wortel toe, samen met het blaadje laurier. Roer er de tomatenpuree onder en bak even al roerend.

  11. Giet er de groentebouillon bij en laat 15 min. afgedekt gaar stoven. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijn gesnipperde uien en het knoflook samen met het paprikapoeder en de cayennepeper 10 min. op een zacht vuur.

  13. Verwarm de diepgevroren aardappelpuree in een kookpot.

  14. Roer tot een smeuïge puree en meng er de gestoofde uien en het knoflook onder.

  15. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant licht bruin is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 27.7 g
Eiwit 31.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' - A.O.P. Corbières Wijn Côtes du Rhône Villages A.O.P. - Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt

Bekijk het recept digitaal