- Bewaar

- Bewaar
Sinaasappelcake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Leg 2 onbehandelde, ongeschilde biosinaasappelen in een steelpan en zet onder water. Breng aan de kook en laat 1,5 u. zachtjes pruttelen. Giet af en laat afkoelen.
-
Snij de sinaasappelen open en verwijder eventuele pitjes, maar laat de schil eraan. Mix tot moes.
-
Mix 250 g suiker met 5 eieren tot u een witte schuimige massa bekomt. Voeg er 250 g amandelpoeder aan toe, met een snufje zout en het sinaasappelmoes.
-
Giet dit deeg in een cakevorm en zet 1 u. en 15 min. in een op 170 °C voorverwarmde oven.
Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Leg 2 onbehandelde, ongeschilde biosinaasappelen in een steelpan en zet onder water. Breng aan de kook en laat 1,5 u. zachtjes pruttelen. Giet af en laat afkoelen.
-
Snij de sinaasappelen open en verwijder eventuele pitjes, maar laat de schil eraan. Mix tot moes.
-
Mix 250 g suiker met 5 eieren tot u een witte schuimige massa bekomt. Voeg er 250 g amandelpoeder aan toe, met een snufje zout en het sinaasappelmoes.
-
Giet dit deeg in een cakevorm en zet 1 u. en 15 min. in een op 170 °C voorverwarmde oven.
Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).