- Bewaar

- Bewaar
Sinaasappelcakejes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de suiker en de zachte boter tot een romige, luchtige massa.
-
Klop er de eieren een voor een onder.
-
Voeg de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder en het zout toe en meng goed tot een glad deeg.
-
Meng er de zeste en het sinaasappelsap onder.
-
Doe 8 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cakejes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking:
-
Versier de cakejes naar keuze met glazuur, schrijfstiften voor gebak, zilverparels
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de suiker en de zachte boter tot een romige, luchtige massa.
-
Klop er de eieren een voor een onder.
-
Voeg de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder en het zout toe en meng goed tot een glad deeg.
-
Meng er de zeste en het sinaasappelsap onder.
-
Doe 8 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cakejes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking:
-
Versier de cakejes naar keuze met glazuur, schrijfstiften voor gebak, zilverparels