Sinaasappelcakejes
Sinaasappelcakejes

Sinaasappelcakejes

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 36.3 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Klop de suiker en de zachte boter tot een romige, luchtige massa.

  7. Klop er de eieren een voor een onder.

  8. Voeg de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder en het zout toe en meng goed tot een glad deeg.

  9. Meng er de zeste en het sinaasappelsap onder.

  10. Doe 8 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.

  11. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de cakejes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

  13. Afwerking:
  14. Versier de cakejes naar keuze met glazuur, schrijfstiften voor gebak, zilverparels

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Klop de suiker en de zachte boter tot een romige, luchtige massa.

  7. Klop er de eieren een voor een onder.

  8. Voeg de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder en het zout toe en meng goed tot een glad deeg.

  9. Meng er de zeste en het sinaasappelsap onder.

  10. Doe 8 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.

  11. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de cakejes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

  13. Afwerking:
  14. Versier de cakejes naar keuze met glazuur, schrijfstiften voor gebak, zilverparels

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 36.3 g
Eiwit 7.2 g

Bekijk het recept digitaal